Италианската авиокомпания Aeroitalia придоби 93.86% от румънското дружество AirConnect

14.11.2023 г.2 мин.

In Albanian  In English  In Macedonian  In Romanian  In Serbian

AeroItalia, италианска авиокомпания, основана през 2022 г., наскоро обяви, че е завършила придобиването на 93.86% от румънската регионална компания Air Connect. Това научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. В социалните си мрежи италианската организация заяви, че това придобиване ще ѝ позволи да засили присъствието си на италианския регионален пазар и да подобри връзката с центъра си във Фиумичино, Италия.

През лятото на 2023 г. Гаетано Интриери, главен изпълнителен директор на AeroItalia, намекна в интервю, че иска да закупи румънската компания Air Connect, която бе открита през март 2022 г. Представители на Air Connect тогава коментираха, че няма подписани документи за поглъщане от AeroItalia, но обясниха, че са се провеждали дискусии за продажбата на компанията.

Все още не е възможно да се предвиди в каква посока ще се развива Air Connect под шапката на Aeroitalia. Една от основните причини за поглъщането са по-ниските разходи за труд в Румъния в сравнение с Италия. По отношение на развитието на мрежата от маршрути, отдавна се наблюдава, че Aeroitalia се опитва да се съсредоточи върху трафика Италия-Румъния.

Източник на снимковия материал: canva.com