Електрохолд България и Еврохолд организират инициатива за финансова подкрепа за българския спорт от бизнеса

05.07.2024 г.3 мин.

Групата Електрохолд и собственикът ѝ Еврохолд България стартираха инициатива съвместно с Министерство на младежта и спорта, както и част от водещите спортни федерации в страната, научи Борса.bg от Електрохолд България. Нейната цел е да привлече подкрепа и финансиране от бизнеса за развитието на спорта и млади състезатели и таланти. Инициативата бе представена в рамките на благотворителна вечер, която се проведе на на 5 юни т.г.

„Всеки от нас е спортувал като дете, а аз съм бил и активен професионален спортист. Бих желал не само държавата, но и всички отговорно да влагат средства в спорта, защото тогава ще виждаме много по-изявени личности и млади хора с амбиция, които ще отстояват себе си“, коментира Асен Христов, председател на надзорния съвет на Еврохолд.

В рамките на събитието Христов обяви допълнителна финансова подкрепа от 75 хил. лв. за Българската федерация по волейбол, Българската федерация по баскетбол и Българската федерация по тенис. Той отбеляза важността на инвестициите в спорта, особено за младите таланти, и призова бизнеса да последва примера на Еврохолд.

Благотворителната вечер е част от дългогодишните усилия на Еврохолд за подпомагане на българския спорт. През последните 25 години компанията е финансирала редица федерации и клубове, подкрепяла е олимпийското движение и е допринесла за развитието на отборни спортове като баскетбол, волейбол и футбол. Еврохолд осигури финансиране за участието на българските тежкоатлети в олимпийските игри в Париж, като покри задълженията на Българската федерация по вдигане на тежести.

Благотворителната спортна вечер организира собственикът на няколко водещи спортни сайта Фрий Медиа Груп. Сред гостите присъстваха Георги Глушков, министър на младежта и спорта, ръководители на федерации и клубове, звезди в българския спорт и редица представители на бизнеса. Акцентите на вечерта включваха томбола със спортни артикули и автографи.

Еврохолд България е водеща енергийна и финансова група, чиито акции се търгуват на борсите в София и Варшава. Еврохолд е собственик на Електрохолд България, водеща електроенергийна група у нас, притежаваща най-големия дистрибутор, доставчик и търговец на електроенергия в страната.

Източник на снимковия материал: Електрохолд България, canva.com

Тагове: бизнес, инвестиция

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Електрохолд България ЕООД
www.electrohold.bg