Винербергер и Пайплайф организират уебинар на тема „Оценка на риска от наводнение” на 23 ноември т.г.

20.11.2023 г.2 мин.

Безплатен уебинар, организиран от Винербергер и Пайплайф България, на тема „Оценка на риска от наводнение” ще се проведе на 23 ноември т.г., съобщиха за Борса.bg организаторите. В дискусията е поставен на фокус рискът от наводнение в градска среда вследствие на интензивни валежи, а водещ лектор на програмата ще бъде д-р инж. Таня Игнева от УАСГ. По време на лекцията ще се представи информация за съвременните тенденции за хидравлично моделиране на канализационни мрежи, възможни технически мерки за снижаване на риска от наводнения, както и различните методи за оценяване на риска.

Устойчивото развитие и опазване на природните ресурси са на фокуса на всички организации от групата на Wienerberger, лидер в световното производство на тухли и керемиди. Управлението на атмосферните води се налага като задача номер едно в ежедневието ни повече от всякога и познанията по темата са от съществено значение. 

С организирането на уебинара „Оценка на риска от наводнение”, Винербергер и Пайплайф България заедно потърсиха отговори на въпроси като:

  • Как да разберем къде има риск от наводнения?
  • Kак да направим така, че да ги предотвратим?

В лекцията, която ще бъде водена от д-р инж. Таня Игнева, предстои да се постави на фокус рискът от наводнение в градска среда вследствие на интензивни валежи, какви са опасностите, възможни превантивни мерки и решения, както и методи за оценяване на риска.

За участие и регистрация вижте ТУК.

Източник на снимковия материал: сanva.com