Търговско-промишлената палата организира българо-марокански бизнес форум на 15 май т.г. в София

14.05.2024 г.2 мин.

На 15 май 2024 г. ще се проведе българо-марокански бизнес форум, организиран от Българската търговско-промишлена палата (БТПП). Събитието ще се състои от 10:00 ч., в сградата на БТПП в столицата, научи Борса.bg от организаторите. Форумът се подготвя със съдействието на Службата по търговско-икономически въпроси на България в Мароко и Палатата за търговия, промишленост и услуги на Регион Рабат – Сале – Кенитра.

Икономическото сътрудничество между България и Мароко води началото си от 1957 г., когато е подписана първата търговска спогодба между двете държави. Днес страните от Европейския съюз (ЕС) са основен външноикономически партньор на северноафриканската страна. Евро-средиземноморското споразумение за асоцииране между ЕС и Мароко влезе в сила през 2000 г., което създаде зона за свободна търговия между ЕС и Мароко.

През изминалата 2023 г. търговско-икономическите отношения между България и Мароко бележат значим напредък в развитието си. В този период двустранният стокообмен се увеличава с 65 на сто, а търговското салдо е положително за България.

Част от Делегацията от Палатата за търговия, промишленост и услуги на Регион Рабат – Сале – Кенитра са компании с интереси в хранително-вкусовата промишленост, търговията, селскостопанската техника и машините, автомобилната промишленост, вноса и износа, информационните и комуникационните технологии, инфраструктурата и строителството и др.

Източник на снимковия материал: canva.com

Тагове: форум