Българската мебелна компания Тръбна мебел модернизира производството си с инвестиция от близо половин милион евро

15.05.2024 г.3 мин.

In Romanian In Albanian In English In Serbian In Macedonian

Семейната компания Тръбна мебел, базирана в Добрич, България, планира да инвестира значителна сума във внедряване на нови технологии в производствения си процес, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Одобреният проект включва инвестиция от 930 000 лева, от които 35% са безвъзмездно отпуснати по процедура „Подкрепа за прехода към кръгова икономика в предприятията“ от Плана за възстановяване и устойчивост, което ще позволи на производителя да внедри съоръжение за прахово боядисване и робот за заваряване.

Очаква се в резултат на модернизацията компанията да редуцира количеството образувани отпадъци при производството на единица продукт, да ограничи използването на пластмасови продукти за еднократна употреба и да подобри енергийната ефективност на изделията.

Със своите последователни инвестиции в съвременни технологии, като машини за обработка на метали и CNC тръбоогъващи машини, Тръбна мебел цели максимална автоматизация на производството си, като предишната година фирмата е инвестирала в машини за обработка и огъване на плътни метали с диаметър 10-12 mm – тръбен лазер последно поколение и CNC тръбоогъващи машини.

Пазарното развитие на Тръбна мебел включва нова собствена марка – Voxoli, под която компанията се подготвя да представи на българския и европейския пазар над 50 нови продукта, включващи столове и маси. Основана преди 24 години, днес Тръбна мебел разполага с две реновирани производствени сгради с обща площ от 9000 m и екип от 60 души. Според последни данни, компанията обработва 35 – 45 t метал на месец и произвежда от тях около 15 хил. стола, както и маси, конзоли, рамки, легла, като общият брой столове за износ от Добрич към Италия, достига 3000 на месец.

Източник на снимковия материал: canva.com

Тагове: бизнес, инвестиция, производство