Алкалоид открива нови съоръжения за производство на таблетирани лекарства с инвестиция от 19.4 млн. евро

10.04.2024 г.2 мин.

In Albanian In English In Macedonian In Romanian In Serbian

  

Алкалоид, фармацевтичен производител от Северна Македония, разширява дейността си, като открива нови съвременни съоръжения за производство на лекарства в твърда форма, научи Борса.bg от BalkanEnigneer.com. Инвестицията на компанията възлиза на 19.4 милиона евро.

Новите съоръжения, обхващащи внушителните 6200 m2, представляват значително допълнение към инфраструктурата на Алкалоид. Оборудвани с модерни технологии, сградите са стратегически проектирани да поемат производството на различни фармацевтични форми, включително таблетки, филмирани таблетки, капсули и двуслойни таблетки.

Тази инициатива за разширяване има за цел не само да подобри производствения капацитет на Алкалоид, но и да разнообрази продуктовото портфолио на компанията. Чрез включването на по-широка гама от фармацевтични форми, производителят се стреми да отговори по-добре на разнообразните нужди на пациентите и доставчиците на здравни услуги, както на местно, така и на глобално ниво.

Инвестицията идва в момент, когато Алкалоид бележи стабилен растеж и нарастващо търсене на своите продукти. Компанията оперира чрез две дъщерни дружества в Северна Македония и поддържа мрежа от 19 дъщерни дружества и две представителства в различни страни, включително Сърбия, Черна гора, Косово, Албания, Босна и Херцеговина, Хърватия, Словения, Румъния, Швейцария, България, Турция, Украйна, Русия, Съединените щати и Обединеното кралство.

Източник на снимковия материал: canva.com, seenews.com

Тагове: инвестиция, производство