Албанската Vega Group разширява дейността си с ново подразделение за зарядни станции за електромобили

21.03.2024 г.2 мин.

In English In Macedonian In Albanian In Romanian In Serbian

Албанската компания за възобновяеми енергийни източници Vega Group съобщи, че е създала ново подразделение, фокусирано върху инсталирането и експлоатацията на станции за зареждане на електрически превозни средства (EV). Това научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. От компанията обясниха, че инсталациите са в ход, за да покрият цялата страна.

Подразделението ще предостави дигитална платформа, която ще позволи на потребителите да намират станции за зареждане и да планират сесии, като същевременно предлага онлайн поддръжка и техническа помощ.

През 2022 г. групата приключи реорганизацията на своите дейности за възобновяема енергия в три подразделения: Vega Solar, Vega Energy и Vega Electric, като се фокусира върху фотоволтаични системи в молове, фотоволтаични паркове и поддръжка/техническа помощ.

Vega Group е създадена през 2018 г. под името Vega Solar и се фокусира върху покривни соларни масиви. Миналата година компанията обяви, че планира да пренасочи усилията си към изграждането и поддръжката на фотоволтаични паркове.

Източник на снимковия материал: vegagroup.al, pixabay.com

Тагове: Албания