Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

 • Форумът „Образование и бизнес: Региони” ще се проведе в София

  02.05.2018 г. Форумът „Образование и бизнес: Региони” ще се проведе в София

  Международната конференция „Образование и бизнес: Региони“, организирана от националната телевизия Bulgaria ON AIR ще се проведе за 8-ми пореден път на 10 май т.г. в София, научи Борса.bg. Целта на конференцията е да фокусира вниманието на институциите, бизнеса и общините върху образованието като катализатор на регионалния икономически растеж. По време на събитието ще се обсъди и влиянието на дигиталните и иновативните технологии върху управлението и развитието на регионите. Партньори на проявата са Пощенска банка, Аурубис България, Солвей България, Дънди Прешъс Металс и Office 1 Superstore.

 • Семейството на АББ България очаква своите стажанти през 2018 г.

  30.04.2018 г. Семейството на АББ България очаква своите стажанти през 2018 г.

  „2018 г. е третата поредна година, през която приемаме стажанти. В ход е и приемът на документи за нашата стипендиантска инициатива „Юрген Дорман“. АББ България предлага разнообразни възможности за старт на кариерата и професионално израстване в международно утвърдена корпоративна среда“, заявиха за Борса.bg от дружеството, което е част от ABB Group – световен лидер в дигиталните технологии за промишлеността. „През 2017 г. повече от 70 стажанти преминаха през програмата ни в цялата страна. Истински комплимент за нас е, че много от студентите, които веднъж са се включили със стаж при нас, се връщат за втора, дори за трета година“, коментираха от АББ България.

 • Разширена стажантска програма представи BHTC на „Стажове" 2018

  27.04.2018 г. Разширена стажантска програма представи BHTC на „Стажове" 2018

  Във връзка с разширението на производствената си база Бер-Хелла Термоконтрол увеличи и броя на стажантските позиции, които през 2018 г. ще очакват млади, амбициозни специалисти във всички отдели на дружеството, информираха за Борса.bg от компанията. Само в отдел „Механичен дизайн“ има четири групи експерти – машинни инженери, 3D дизайнери, оптици и специалисти по инженерен анализ. „Това е съвременно, модерно и изключително важно направление в дейността на BHTC. Младите попълнения в екипа ни могат да научат много, но и ние се учим от тях, както и от новите технологии. Тайната в успеха ни е, че не спираме да се развиваме“, подчертаха от BHTC.

 • Стажантската програма на Луфтханза Техник София ви очаква

  27.04.2018 г. Стажантската програма на Луфтханза Техник София ви очаква

  За седма поредна година ТУ-София организира пролетното изложение за работодатели „Стажове“, чиято цел е студентите да се запознаят с възможностите за старт на кариерата си в утвърдени български и международни компании. Събитието в София се проведе на 17 април 2018 г., а на централна позиция във фоайето на блок 12 l ТУ-София бе щандът на традиционния участник в него Луфтнахза Техник София. Студенти от различни инженерни специалности могат да се включат в шестмесечен стаж, по време на който ще усвоят професионални умения в сферата на преноса на данни, логистиката и всички съпътстващи процеси, свързани с ремонта на самолети.

 • Лятната академия на Фесто Производство ви очаква

  25.04.2018 г. Лятната академия на Фесто Производство ви очаква

  За втора поредна година Фесто Производство, дъщерно дружество на лидера в развоя и производството на средства и цялостни решения за автоматизация Festo, ще проведе своя Лятна академия. Инициативата е насочена към ученици и студенти в първите курсове на обучението си, като освен заетост през ваканцията, участниците ще могат да натрупат ценен житейски и професионален опит. „За студентите от по-горните курсове, които са вече по-ориентирани в материята, която изучават, сме предвидили допълнителни стажантски позиции“, обявиха за Борса.bg от компанията по време на тазгодишния кариерен форум „Стажове“.

 • ЧЕЗ отпуска стипендии на 3-ма студенти по Електроенергетика

  24.04.2018 г. ЧЕЗ отпуска стипендии на 3-ма студенти по Електроенергетика

  ЧЕЗ разширява стипендиантската си програма, като в нея вече могат да се включат и студенти от висшите технически учебни заведения, разположени на лицензионната територия на дружеството в Западна България. Кандидатите трябва се обучават в направление Електроенергетика, а сред задължителните условия е да са участвали в някое от изданията на състезанието „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ или „ЧЕЗ Академия“, научи Борса.bg от компанията. Програмата предвижда отпускането на еднократни парични стипендии на трима студенти, които ще бъдат определени чрез конкурс. Крайният срок за подаване на кандидатури е 30 април 2018 г.!

 • Изгради своята кариера в Либхер. Стани стажант

  24.04.2018 г. Изгради своята кариера в Либхер. Стани стажант

  Либхер-Хаусгерете Марица е специализирано дружество в развоя и производството на висококачествена хладилна техника, а HR специалистите му коментираха, че голяма част от успехите на компанията се дължат на младия й мотивиран екип. „Много от колегите ни са заели постоянни позиции в компанията, след като са преминали успешно през стажантската ни програма“, заявиха за Борса.bg от Либхер по време на тазгодишното кариерно изложение „Стажове“ в Технически университет – София. Компанията предлага стажантски позиции в различни отдели, сред които „Конструктивен“, „Производствена техника и планиране“, „Развойна дейност“ и др.

 • Станете стажант в IMI. Кандидатствайте до 31 май 2018 г.

  20.04.2018 г. Станете стажант в IMI. Кандидатствайте до 31 май 2018 г.

  Интегрейтид Микро-Електроникс България представи тазгодишната си стажантска програма пред студентите от Технически университет – София, в рамките на кариерното изложение „Стажове“ 2018. „Предлагаме позиции в разнообразни направления, сред които: „Проекти“, „Качество“, „Автоматизация“, „Развой“, „Стегнато производство“ и „Инструментално производство“. Всички желаещи могат да изпратят CV до 31 май 2018 г.“, съобщиха за Борса.bg от компанията. Всички стажанти получават месечно възнаграждение, както и ваучери за храна и транспорт.

 • ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ приема стажанти до 30 април

  19.04.2018 г. ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ приема стажанти до 30 април

  „Търсим стажанти за различни направления в дейността на централата. Призоваваме всички желаещи да кандидатстват до 30 април 2018 г., за да се включат в летния стаж“, съобщиха за Борса.bg от ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ по време на тазгодишното издание на кариерното изложение „Стажове“, което се проведе в ТУ-София на 17 април. Стажантската програма на КонтурГлобал е насочена към студенти в 3-ти или 4-ти курс от специалностите Топло- и ядрена енергетика, Електроенергетика и Машинно инженерство.

 • Ритбул провежда обучителни курсове за EPLAN Electric P8

  19.04.2018 г. Ритбул провежда обучителни курсове за EPLAN Electric P8

  Фирма Ритбул, утвърден доставчик на технически изделия в сферата на електроизграждането, производството и автоматизацията, предлага на своите клиенти обучителни курсове и консултантски услуги, свързани с новия софтуер за изготвяне на електротехнически проекти EPLAN Electric P8, съобщиха за Борса.bg от българското дружество. Софтуерът е продукт на лидера в областта на разработването на електротехнически CAE-CAD системи, немската компания ЕPLAN Software and Service, на която Ритбул е сертифициран партньор в България.