Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

 • ТУ-Пловдив с нова платформа за електронно обучение

  20.05.2020 г. ТУ-Пловдив с нова платформа за електронно обучение

  Във връзка с извънредното положение и преминаването към дистанционна форма на обучение Технически университет – София, Филиал Пловдив (ТУ-Пловдив), въведе в експлоатация нова система „E-Learning.tu-plovdiv.bg“, научи Борса.bg от учебното заведение. Всеки от курсовете в платформата е изцяло съобразен с учебното съдържание за отделните специалности. Чрез новата платформа преподавателите в ТУ-Пловдив могат да предоставят на студентите учебно съдържание и тестове. В помощ са налични множество удобни инструменти и функционалности.

 • Дайте старт на кариерата си с Джи Пи Груп

  19.05.2020 г. Дайте старт на кариерата си с Джи Пи Груп

  Утвърдената строителна компания Джи Пи Груп отново отваря вратите си за стажанти, съобщиха за Борса.bg от компанията. Стажантската програма „Дай старт на кариера си в Джи Пи Груп АД“ стартира за трета поредна година. „Стратегията ни за развитие на персонала продължава, въпреки обстановката в страната.“, споделят от строителното дружество. Стажантската програма е насочена към студенти във втори, трети и четвърти курс курс, бакалаври и магистри. Компанията предлага тримесечен платен стаж и персонален ментор, който има грижата да обучи и наблюдава стажанта. Възможност за стаж има както в град София, така и на обекти на територията на цялата страната.

 • Онлайн представяне „Химичните технологии около нас“ в ХТМУ

  18.05.2020 г. Онлайн представяне „Химичните технологии около нас“ в ХТМУ

  На 21 май т. г. от 14:00 ч. Химикотехнологичен и металургичен университет (ХТМУ) организира онлайн представяне на презентациите на участниците в конкурса „Химичните технологии около нас”, информираха за Борса.bg от учебното заведение. Представянето на презентациите в конкурса ще бъде направено през платформата Google meet. Всички участници в конкурса ще получат сертификат, а най-добрите ще получат и награди. Всички участници, изпратили презентации, трябва да предоставят в срок до 19 май на e-mail: ksd@uctm.edu актуални email адреси, където ще получат покана за участие в събитието.

 • ПГТ „Гоце Делчев“ в Пловдив отбеляза 52-та си годишнина

  14.05.2020 г. ПГТ „Гоце Делчев“ в Пловдив отбеляза 52-та си годишнина

  В началото на месец май т. г. Професионална гимназия по транспорт (ПГТ) „Гоце Делчев“, намираща се в гр. Пловдив, отбеляза своята 52-ра годишнина, научи Борса.bg от учебното заведение. Училището е създадено през далечната 1968 г., а в наши дни то продължава да обучава висококвалифицирани специалисти и е единствената професионална гимназия в Пловдив и Пловдивска област, която обучава изцяло и единствено специалисти в областта на автотранспортния сектор. В ПГТ „Гоце Делчев“ учениците имат възможността да се обучават в специалностите „Електрически превозни средства“, „Автотранспортна техника“, както и „Спедиция, транспортна и складова логистика“.

 • ЧПГИКН вече приемa ученици за учебната 2020/2021 г.

  13.05.2020 г. ЧПГИКН вече приемa ученици за учебната 2020/2021 г.

  Новооткритата Частна професионална гимназия по информатика (ЧПГИКН) „Акад. Благовест Сендов” в гр. Пловдив стартира приемa на ученици след 7 клас за учебната 2020/2021 г., информираха за Борса.bg от учебното заведение. Гимназията предлага обучение в две специалности – „Приложно програмиране“ и „Електронна търговия“. Малкият брой деца в една паралелка дава възможност за оптимална работа с всеки ученик. Освен висококачествено теоретично обучение учениците, които ще се обучават в гимназията, ще получат възможност за постоянен контакт с ИТ специалистите, работещи в ИТ Академия.

 • РУ „Ангел Кънчев” изгражда нов научно-изследователски комплекс

  12.05.2020 г. РУ „Ангел Кънчев” изгражда нов научно-изследователски комплекс

  Русенски университет (РУ) „Ангел Кънчев” стартира строително-монтажните работи на нов свръхмодерен Научно-изследователски лабораторен комплекс по проект УНИТе, съобщиха за Борса.bg от учебното заведение. Центърът, чиято първа копка бе направена на 4 май т. г., ще даде възможност за модернизиране и преустройство на научноизследователските цели на университета. Лабораторният комплекс включва 5 специализирани лаборатории: Сериозни игри и симулации, Дигитализация и 3D сканиране, 3D проектиране и моделиране, 3D прототипиране и репликиране на обекти, Смесена реалност и ще улесни и подобри комуникационните и информационните потоци между участващите организации.

 • Кандидатствайте за стипендията на ABB

  11.05.2020 г. Кандидатствайте за стипендията на ABB

  АББ България отново ще подкрепи студенти от инженерни специалности чрез стипендията на фондация „Юрген Дорман“. „Осигуряваме годишна стипендия в размер на 5860 лв. на възпитаниците на Технически университет – София и на филиала на учебното заведение в гр. Пловдив за срок до 5 години. Освен това през първата година стипендиантите ни получават и сумата от 900 лв. за закупуване на компютър“, посочиха от екипа на АББ България. За да кандидатствате, необходимо да сте студент редовно обучение, да имате успех от зимния семестър на учебната 2019/2020 г. не по-нисък от „Много добър“ (4.50), а също и общият брутен месечен доход на Вашите родители да не надхвърля 2 720 лв. Крайният срок за кандидатстване е 31 май 2020 г.

 • Алеги Инженеринг търси стажант Инженер-конструктор

  11.05.2020 г. Алеги Инженеринг търси стажант Инженер-конструктор

  Вие сте студент в техническа специалност? Мечтаете да създавате иновативни продукти? Алеги Инженеринг Ви дава този шанс! Фирмата търси млади и амбициозни хора, които да се присъединят към екипа през лятото и да работят по проект за разработване на версии на минна специализирана машина, научи Борса.bg от Технически университет – София. Участниците в стажантската програма ще участват в създаването на нови продукти, проектират и разработват възли и системи, предлагат форма, размери и вид на необходимите материали за произвеждания продукт, а също и ще създават и актуализират конструкторска документация.

 • Включете се в Graduate Survey и подобрете работната среда

  08.05.2020 г. Включете се в Graduate Survey и подобрете работната среда

  За четвърта поредна година стартира международното независимо проучване Graduate Survey, което измерва предпочитанията на студентите за качествата, които трябва да притежава предпочитаният работодател, научи Борса.bg. Включете се и Вие и помогнете за подобряването на работната среда в България! Резултатите от проучването ще бъдат споделени с работодателите, за да могат да получат нова гледна точка относно пазара на труда, която да им помогне за разбиране и подобряване на условията при назначаване на работа на завършващи студенти. През 2019 г. в проучването са се включили над 8200 студенти.

 • JYSK търси стажанти за дистрибуционния център в Божурище

  07.05.2020 г. JYSK търси стажанти за дистрибуционния център в Божурище

  Скандинавската компания JYSK търси амбициозни младежи, които да се присъединят на стаж на позиция „SAP Support and Logistics Reporting and Analyses“ в дистрибуционния център на компанията в Божурище – най-голямата логистична база на JYSK в Източна Европа, научи Борса.bg от JYSK България. Стажът е платен, с продължителност от една година, на пълен работен ден. В този период стажантите ще имат отговорната задача да подпомагат управлението на процесите в дистрибуционния център чрез системата SAP Extended Warehouse Management (SAP eWM), както и ще участват в процесите по внедряването на системата SAP в нов проект за електронна търговия.