Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

 • ПССГ-Садово с микросайт в Академична борса

  26.10.2020 г. ПССГ-Садово с микросайт в Академична борса

  Една от най-старите професионални гимназии в България, поставила началото на земеделското образование у нас, е поредното учебно заведение, което се присъедини с микросайт в Академична борса на Борса.bg. За нас е удоволствие да приветстваме с „Добре дошла!“ Професионална селскостопанска гимназия в гр. Садово (ПССГ-Садово). За дългогодишната история и традициите в обучението на висококвалифицирани средни специалисти по професии и специалности от направления „Растениевъдство и животновъдство“ и „Администрация и управление“ четете в следващите редове…

 • ТУ-Габрово проведе Ден на отворените врати

  23.10.2020 г. ТУ-Габрово проведе Ден на отворените врати

  Технически университет-Габрово (ТУ-Габрово) проведе Ден на отворените врати по повод инициативата „Национални дни за учене през целия живот“, научи Борса.bg от учебното заведение. Събитието се проведе комбинирано – присъствено в конферентната зала на библиотеката на ТУ-Габрово и в онлайн среда в платформата Microsoft Teams. Официални гости на събитието в университета бяха представители на министерства, регионални управления на образованието, директори, учители и ученици от цялата страна. Преподаватели от различни катедри и студенти представиха своите лаборатории и най-нови разработки онлайн.

 • Предстои десета юбилейна стажантска програма на Елаците-мед 2021

  22.10.2020 г. Предстои десета юбилейна стажантска програма на Елаците-мед 2021

  През предстоящата 2021 г. една от водещите компании в минната индустрия Елаците-мед организира своята десета юбилейна стажантска програма, научи Борса.bg от дружеството по време на изложението за работодатели „Дни на кариерата“ в ТУ-София. Програмата е насочена към студенти, завършили 3-ти, 4-ти и 5-ти курс, или млади специалисти, без стаж по специалността, които имат желание да придобият практически знания и опит. Компанията предлага трудов договор и месечно възнаграждение за периода на стажа, както и добър пакет от социални придобивки.

 • Луфтханза Техник София взе участие на „Кариери – УНСС 2020“

  22.10.2020 г. Луфтханза Техник София взе участие на „Кариери – УНСС 2020“

  На 6 и 7 октомври т.г. Луфтханза Техник София взе участие на изложението „Кариери – УНСС 2020“, което се проведе на територията на Университета за национално и световно стопанство (УНСС), научи Борса.bg от авиоремонтното дружество. „За нас е удоволствие да прекарваме време със студентите. Това са безценни минути на споделен опит и предизвикателства, провали и успехи, стремежи и поставени цели. А заговорим ли за кариера, сме особено щастливи, когато имаме възможност да окрилим студентските мечти“, коментираха от Луфтханза Техник София.

 • ХТМУ ще си партнира със СНИРД и София Тех Парк

  21.10.2020 г. ХТМУ ще си партнира със СНИРД и София Тех Парк

  Химикотехнологичен и металургичен университет – София (ХТМУ) сключи споразумение за стратегическо партньорство със Сдружението за научноизследователска дейност (СНИРД) и София Тех Парк, информираха за Борса.bg от учебното заведение. Те ще обединят усилия и експертиза за осъществяване на съвместна научно-приложна дейност и проекти за приложение на химичните и електрохимичните технологии в областта на промишлеността, селското стопанство, фармацията и опазване на околната среда.

 • Дванадесет ученици стартираха обучение в ЛЕМ България

  20.10.2020 г. Дванадесет ученици стартираха обучение в ЛЕМ България

  Общо дванадесет ученици стартираха своето практическо обучение в ЛЕМ България, научи Борса.bg от дружеството. „Учениците, които започнаха своята подготовка в реална работна среда в компанията, са възпитаници на Софийска професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов“ и Професионална по механоелектотехника „Никола Й. Вапцаров“ – гр. София. Пожелаваме им спорна работа и много нови знания!“, заявиха от екипа на ЛЕМ България. ЛЕМ България традиционно предоставя възможност за практическа подготовка на ученици и студенти от технически специалности.

 • Фондация „Подкрепа за образование“ обявява конкурс за стипендии

  20.10.2020 г. Фондация „Подкрепа за образование“ обявява конкурс за стипендии

  За учебната 2020-2021 г. Фондация „Подкрепа за образование” ще предостави годишни стипендии на трима студенти, научи Борса.bg от фондацията. Стипендиите са в размер на 2000 лв. всяка. Стипендиите, които ще предостави фондацията, са за трима студенти, обучаващи се в следните специалности: „Строителство на сгради и съоръжения”, „Право“, „Финанси” или „Икономика”. Право на кандидатстване имат младежи, ненавършили 26 години, които са в неравностойно социално положение и са студенти след първи курс, редовна форма на обучение през учебната 2020-2021 г. по държавна поръчка във висше учебно заведение в Република България.

 • Специалистът по шум и вибрации Спектри предлага стаж

  19.10.2020 г. Специалистът по шум и вибрации Спектри предлага стаж

  Вие сте студент в техническа специалност с интерес към шума и вибрациите? Искате да се учите в реална работна среда и да навлезете в бурно развиваща се в цяла Европа индустрия? Сега специалистът по шум и вибрации Спектри Ви дава този шанс, информираха за Борса.bg от компанията. Кандидатствайте за платен стаж и допълнете своите знания, получени в университета, работейки по реални проекти! Стажантската програма на Спектри е предназначена за студенти, обучаващи се в техническа специалност. Доброто владеене на английски език е сериозна предимство. Програмата е платена, а по време на стажа студентите ще имат възможността да работят заедно с ментор.

 • ТУ-София с магистърска програма по управление на качеството

  16.10.2020 г. ТУ-София с магистърска програма по управление на качеството

  Технически университет – София (ТУ-София) приема студенти в магистърска програма „Техническо законодателство и управление на качеството“, научи Борса.bg от учебното заведение. В рамките на програмата студентите ще имат възможност да се явят на сертифициращ изпит и да получат международен сертификат за „Експерт по европейско техническо законодателство и контрол за безопасност и качество“ от TÜV ZERT – Кьолн, Германия. При облекчени условия те ще могат да продължат своето обучение и да получат сертификат за „Вътрешен одитор на системи за управление“ и за „Мениджър по качеството“ от TÜV – България.

 • Форум „Лидерите, които строят“ ще се проведе през април 2021

  15.10.2020 г. Форум „Лидерите, които строят“ ще се проведе през април 2021

  Най-мащабният интерактивен форум в архитектурата и строителството „Лидерите, които строят“ отново ще събере ТОП специалисти и водещи компании в сектора. Събитието ще се състои на 16 и 17 април 2021 г. в Университет по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), научи Борса.bg от организаторите – Hobelix. Събитието ще се проведе в рамките на два дни, а програмата включва дискусионни панели, засягащи най-важните теми в архитектурата и строителството, над 30 интерактивни пунктове, работилници и разнообразни активности.