Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

 • Отпускат стипендии по програма „За жените в науката“

  07.02.2018 г. Отпускат стипендии по програма „За жените в науката“

  L'ORÉAL България и ЮНЕСКО дават възможност на три жени в областта на науката, записали или завършили докторска степен, да получат 3- годишна стипендия по Националната стипендиантска програма „За жените в науката“ в България, научи Борса.bg от инициаторите на програма. Целта на 3-годишната стипендия е да бъде отпуснати на жени-учени на територията на България, за да могат да реализират техните изследователски проекти в областта на естествените науки. Стойността на стипендията възлиза на 5 000 евро и ще бъде връчена на официална церемония.

 • Телетек Груп ще проведе курсове по Наредба № 8121з-1100 на МВР

  06.02.2018 г. Телетек Груп ще проведе курсове по Наредба № 8121з-1100 на МВР

  Академия Текра кани всички заинтересовани да се включат в предстоящите обучения по Наредба № 8121з-1100 на Министерството на вътрешните работи на тема: „Поддържане и обслужване на пожарогасителни системи, пожароизвестителни системи, системи за управление на дим и топлина и пожарни кранове". „Организатор на проявата е Професионалният център за обучение към Телетек Груп АД, съвместно с Академия на МВР“, съобщиха за Борса.bg от фирма Текра, част от българския индустриален холдинг Телетек Груп.

 • ТУ – Варна и Zariba обсъждат възможности за нови магистратури

  06.02.2018 г. ТУ – Варна и Zariba обсъждат възможности за нови магистратури

  Ръководството на Технически университет – Варна започна обсъждането на възможности да интегрира нови магистърски програми, насочени към създаването на компютърни игри, съвместно с една от водещите в гейминг индустрията компании Zariba Group, съобщиха за Борса.bg от учебното заведение. „Дизайнът на компютърни игри, като част от глобалната IT индустрия, е изключително иновативно и динамично направление и неслучайно има огромен интерес от фирмите и от младите създатели на софтуер за приложения и игри“, споделиха Радостин Петров, изпълнителен директор на Zariba Group и проф. дн инж. Росен Василев, ректор на ТУ – Варна.

 • Siemens организира безплатно обучение по сградна автоматизация

  02.02.2018 г. Siemens организира безплатно обучение по сградна автоматизация

  Център за иновации в сградните технологии (GECC) към Siemens дава възможност на млади специалисти и професионалисти да се включат в организирано от тях специализирано обучение, свързано със сградна автоматизация, напълно безплатно, научи Борса.bg от компанията. Специализираното обучение ще се проведе в рамките на няколко дни през месец февруари и март, както следва: от 19 февруари до 20 февруари 2018 г. и от 6 март до 7 март 2018 г.-DESIGO™ Room Automation – Programming Part I и от 27 февруари до 28 февруари 2018 г. и от 13 март до 14 март 2018 г.- DESIGO™ HVAC – Programming Part I.

 • Отпускат стипендия за магистърска програма във Франция

  01.02.2018 г. Отпускат стипендия за магистърска програма във Франция

  Сосиете Женерал Експресбанк България и Френският институт в България дават възможност на млади специалисти за обучение в магистърска програма (М2) във Франция, като отпускат стипендия, научи Борса.bg от Център „Кариера и възпитаници (алумни)” към Технически университет – София. Обучението ще започне през месец септември 2018 г. и ще продължи 10 месеца. Един семестър е предвиден за занятия, а още един ще се проведе в предприятие в областта на Наука за данните (Data Science).

 • Ново компютърно училище ще отвори врати в Бургас

  31.01.2018 г. Ново компютърно училище ще отвори врати в Бургас

  Най-новата професионална гимназия за програмиране ще отвори врати през учебната 2018/2019 година. След 5 годишния курс на обучение, завършилите зрелостници ще получават диплома за професионална квалификация, както и сертификат за владеене на чужд език. Средното училище за компютърно програмиране и иновации ще включва интензивно изучаване на английски и немски език и специалности от професионално направление „Компютърни науки”.

 • Тече подготовка за научната конференция „TechCo – Lovech 2018”

  26.01.2018 г. Тече подготовка за научната конференция „TechCo – Lovech 2018”

  На 20 и 21 април 2018 г. в Технически колеж – Ловеч ще се проведе научната конференция „TechCo – Lovech 2018”, съобщиха за Борса.bg от учебното заведение. Форумът ще бъде свързан с научни направления като Електротехника и електроенергетика, Автоматика и компютърни системи и Технология в машиностроенето и текстилното производство.

 • ТУ – София ще бъде домакин на изложението „Стажове”

  26.01.2018 г. ТУ – София ще бъде домакин на изложението „Стажове”

  На 17 и 18 април 2018 г. за седма година в Технически университет – София ще се проведе изложението „Стажове” „Тъй като за студентите от трети и четвърти курс стажът е задължителен, а младите специалисти трудно намират такъв, считаме че изложение от такъв тип е полезно както за реализация на студентите, така и за работодателите.”, споделиха за Барса.bg от Център „Кариера и възпитаници (алуми)” към ТУ – София.

 • Стартира стипендиантската програма на АЕЦ Козлодуй ЕАД

  25.01.2018 г. Стартира стипендиантската програма на АЕЦ Козлодуй ЕАД

  АЕЦ Козлодуй ЕАД даде старт на стипендиантската си програма за учебната 2017/2018 г. за студенти от Технически университет – София, съобщиха от Борса.bg от Център „Кариери и възпитаници (алуми)” към университета. Стипендиите ще бъдат както за студенти в бакалавърска, така и за такива в магистърска програма, като одобрените кандидати паралелно ще стажуват в компанията.

 • Морски клъстър България организира „Дни на сини кариери“

  23.01.2018 г. Морски клъстър България организира „Дни на сини кариери“

  На 31 януари и 1 февруари 2018 г. Морски клъстър България ще организира „Дни на сини кариери” като част от европейския проект „Център за сини кариери в Източното Средиземноморие и Черно море” (МЕНТОР). Събитието ще се проведе в Юнашки салон, гр. Варна, съобщиха за Борса.bg от Технически университет – Варна. По време на дните на сини кариери ще бъдат представени възможностите за професионално ориентиране и бъдещо кариерно развитие на младите специалисти в секторите от „Син растеж” - морски транспорт, морски аквакултури, круизен туризъм и офшорен добив на нефт и газ.