Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

 • ВТУ „Тодор Каблешков” започна прием по две специалности

  19.01.2018 г. ВТУ „Тодор Каблешков” започна прием по две специалности

  Висше транспортно училище „Тодор Каблешков” даде старт на приема за образователно-квалификационна степен „Магистър” по специалности „Надзор и експлоатация на хидротехнически съоръжения” и „Електромобили (за неспециалисти)”, съобщиха за Борса.bg от учебното заведение. По време на обучението в специалност „Надзор и експлоатация на хидротехнически съоръжения” с образователно-квалификационна степен „Магистър”, студентите ще придобият знания по общотехнически и общопрофилни дисциплини като хидрология, хидравлика, механика, електротехника и строителни машини.

 • Филиалът в Пловдив на ТУ – София ще бъде домакин на ТЕХСИС 2018

  18.01.2018 г. Филиалът в Пловдив на ТУ – София ще бъде домакин на ТЕХСИС 2018

  По време на „Дни на науката” между 17 и 19 май 2018 г. филиалът в Пловдив на Технически университет – София ще бъде домакин на седмата Международна научна конференция „Техника, Технологии и Системи - ТЕХСИС 2018”, съобщиха за Борса.bg от учебното заведение. Конференцията тази година ще покрие тематиката на четири основни направления: Машиностроене и транспорт, Електротехника, електроника и автоматика, Информатика, комуникационна и компютърна техника и технологии и Природни и икономически науки.

 • Ще се проведе XV Световно триенале на архитектурата

  18.01.2018 г. Ще се проведе XV Световно триенале на архитектурата

  На 13 до 16 май 2018 г. ще се проведе 15-то издание на Световното триенале на архитектурата – ИНТЕРАРХ на тема „Устойчива архитектура за устойчив свят”, съобщиха за Борса.bg от Международната академия за архитектура. Три изложбени конкурса ще бъдат включени в програмата на събитието. Участниците могат да участват в конкурс на архитектурни проекти и реализации, конкурс на студентски проекти и конкурс на архитектурни книги и списания (публикувани след 2010 г.).

 • Луфтханза: Вярваме в младите, за да продължим развитието си

  17.01.2018 г. Луфтханза: Вярваме в младите, за да продължим развитието си

  „Луфтханза Техник се превърна в една от водещите ремонтни бази в Европа. И най-голямата заслуга за това безспорно имат всички наши служители. За да продължим развитието си напред, ние не спираме да обръщаме внимание на младите специалисти и бъдещите инженери, които ще осигурят просперитета на Луфтханза Техник София и в утрешния ден“, коментираха за Инженер.bg от компанията. Международно утвърденото име в света на авиационната техника предлага целогодишна възможност на студентите, които имат интерес в областта, да започнат стаж в компанията.

 • Ще бъде проведен конкурс Сен-Гобен „Мулти-Комфортна Къща”

  17.01.2018 г. Ще бъде проведен конкурс Сен-Гобен „Мулти-Комфортна Къща”

  За 14-та година ще се проведе Международният студентски конкурс ИЗОВЕР „Мулти-Комфортна Къща”, организиран от Сен-Гобен Изовер, община Дубай и Сдружение за недвижими имоти „Дубай”, съобщиха за Борса.bg от Висше строително училище „Любен Каравелов” – София. Конкурсът ще бъде на тема „Създаване на жилищна сграда в рамките на мултикултурна зона „Културно селище Дубай””.

 • ТУ – София стартира кандидатстудентската си кампания за 2018 г.

  16.01.2018 г. ТУ – София стартира кандидатстудентската си кампания за 2018 г.

  Технически университет – София старира кандидатстудентската си кампания за тази година чрез провеждането на предварителни и редовни конкурсни изпити, съобщиха за Борса.bg от учебното заведение. Конкурсните дисциплини ще включват математика, рисуване и чужди езици ( немски, френски или английски). Тестът по математика за предварителните изпити ще се проведе на 31 март 2018 г. в Технически университет – София, във филиала на университета в гр. Пловдив и в Инженерно-педагогическия факултет (ИПФ) в гр. Сливен.

 • Фесто Производство проведе учебна практика за СПГЕ Джон Атанасов

  15.01.2018 г. Фесто Производство проведе учебна практика за СПГЕ Джон Атанасов

  Една от целите в обществената дейност на Фесто Производство е да подкрепя младите специалисти и да допринася за засилване на връзката между бизнес и образование. Българското дружество, част от световния лидер в автоматизацията Festo AG., е специализирано в производството на магнитни сензори, принадлежности към тях, свързващи кабели и др. Поредната стъпка в помощ на бъдещите инженери е учебният стаж, който компанията организира за учениците от СПГЕ „Джон Атанасов“.

 • Евромаркет обяви стажантска позиция за металообработваща техника

  12.01.2018 г. Евромаркет обяви стажантска позиция за металообработваща техника

  Евромаркет Груп АД обяви стажантска позиция за „Инженер в сервиз за металообработваща техника и специализирана техника”, съобщиха за Борса.bg от Център „Кариера и възпитаници (алумни)“ към Технически университет – София. Стажът ще бъде платен, с възможност за дългосрочна работа. Стажът ще се проведе в сервиза на направление Евромаркет Метал, което е и представител на чуждестранни марки като Doosan, Microstep, LVD, Lincoln Electric, Harris, BUGO, Pferd, Fein и др.

 • УАСГ дава възможност за записване в „Транспортно строителство”

  11.01.2018 г. УАСГ дава възможност за записване в „Транспортно строителство”

  Катедра „Пътища” към Факултет по транспортно строителство (ФТС) в Университет по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) обяви старт на приема на документи за магистърската програма „Транспортно строителство” за учебната 2017/2018 година – зимен семестър, съобщиха за Борса.bg от учебното заведение. Магистърската програма е насочена към студенти с висше образование по специалности от професионалното направление „Архитектура, строителство и геодезия”, чиито среден успех от следването е най-малко добър 4.00.

 • Смартком България предлага стаж в областта на електрониката

  11.01.2018 г. Смартком България предлага стаж в областта на електрониката

  Смартком България АД, компания, която се занимава в разработването на решения за електронно проектиране на автоматизация на микроелектрониката, предлага стаж на студенти в областта на електронното инженерство, физика, ИТ, телекомуникации и др., информираха за Борса.bg от Център „Кариера и възпитаници (алумни)“ към Технически университет – София. Компанията дава възможност обучението на стажантите да прерасне в дългосрочни работни отношения.