Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

 • ТУ – Варна и Zariba обсъждат възможности за нови магистратури

  06.02.2018 г. ТУ – Варна и Zariba обсъждат възможности за нови магистратури

  Ръководството на Технически университет – Варна започна обсъждането на възможности да интегрира нови магистърски програми, насочени към създаването на компютърни игри, съвместно с една от водещите в гейминг индустрията компании Zariba Group, съобщиха за Борса.bg от учебното заведение. „Дизайнът на компютърни игри, като част от глобалната IT индустрия, е изключително иновативно и динамично направление и неслучайно има огромен интерес от фирмите и от младите създатели на софтуер за приложения и игри“, споделиха Радостин Петров, изпълнителен директор на Zariba Group и проф. дн инж. Росен Василев, ректор на ТУ – Варна.

 • Siemens организира безплатно обучение по сградна автоматизация

  02.02.2018 г. Siemens организира безплатно обучение по сградна автоматизация

  Център за иновации в сградните технологии (GECC) към Siemens дава възможност на млади специалисти и професионалисти да се включат в организирано от тях специализирано обучение, свързано със сградна автоматизация, напълно безплатно, научи Борса.bg от компанията. Специализираното обучение ще се проведе в рамките на няколко дни през месец февруари и март, както следва: от 19 февруари до 20 февруари 2018 г. и от 6 март до 7 март 2018 г.-DESIGO™ Room Automation – Programming Part I и от 27 февруари до 28 февруари 2018 г. и от 13 март до 14 март 2018 г.- DESIGO™ HVAC – Programming Part I.

 • Отпускат стипендия за магистърска програма във Франция

  01.02.2018 г. Отпускат стипендия за магистърска програма във Франция

  Сосиете Женерал Експресбанк България и Френският институт в България дават възможност на млади специалисти за обучение в магистърска програма (М2) във Франция, като отпускат стипендия, научи Борса.bg от Център „Кариера и възпитаници (алумни)” към Технически университет – София. Обучението ще започне през месец септември 2018 г. и ще продължи 10 месеца. Един семестър е предвиден за занятия, а още един ще се проведе в предприятие в областта на Наука за данните (Data Science).

 • Ново компютърно училище ще отвори врати в Бургас

  31.01.2018 г. Ново компютърно училище ще отвори врати в Бургас

  Най-новата професионална гимназия за програмиране ще отвори врати през учебната 2018/2019 година. След 5 годишния курс на обучение, завършилите зрелостници ще получават диплома за професионална квалификация, както и сертификат за владеене на чужд език. Средното училище за компютърно програмиране и иновации ще включва интензивно изучаване на английски и немски език и специалности от професионално направление „Компютърни науки”.

 • Тече подготовка за научната конференция „TechCo – Lovech 2018”

  26.01.2018 г. Тече подготовка за научната конференция „TechCo – Lovech 2018”

  На 20 и 21 април 2018 г. в Технически колеж – Ловеч ще се проведе научната конференция „TechCo – Lovech 2018”, съобщиха за Борса.bg от учебното заведение. Форумът ще бъде свързан с научни направления като Електротехника и електроенергетика, Автоматика и компютърни системи и Технология в машиностроенето и текстилното производство.

 • ТУ – София ще бъде домакин на изложението „Стажове”

  26.01.2018 г. ТУ – София ще бъде домакин на изложението „Стажове”

  На 17 и 18 април 2018 г. за седма година в Технически университет – София ще се проведе изложението „Стажове” „Тъй като за студентите от трети и четвърти курс стажът е задължителен, а младите специалисти трудно намират такъв, считаме че изложение от такъв тип е полезно както за реализация на студентите, така и за работодателите.”, споделиха за Барса.bg от Център „Кариера и възпитаници (алуми)” към ТУ – София.

 • Стартира стипендиантската програма на АЕЦ Козлодуй ЕАД

  25.01.2018 г. Стартира стипендиантската програма на АЕЦ Козлодуй ЕАД

  АЕЦ Козлодуй ЕАД даде старт на стипендиантската си програма за учебната 2017/2018 г. за студенти от Технически университет – София, съобщиха от Борса.bg от Център „Кариери и възпитаници (алуми)” към университета. Стипендиите ще бъдат както за студенти в бакалавърска, така и за такива в магистърска програма, като одобрените кандидати паралелно ще стажуват в компанията.

 • Морски клъстър България организира „Дни на сини кариери“

  23.01.2018 г. Морски клъстър България организира „Дни на сини кариери“

  На 31 януари и 1 февруари 2018 г. Морски клъстър България ще организира „Дни на сини кариери” като част от европейския проект „Център за сини кариери в Източното Средиземноморие и Черно море” (МЕНТОР). Събитието ще се проведе в Юнашки салон, гр. Варна, съобщиха за Борса.bg от Технически университет – Варна. По време на дните на сини кариери ще бъдат представени възможностите за професионално ориентиране и бъдещо кариерно развитие на младите специалисти в секторите от „Син растеж” - морски транспорт, морски аквакултури, круизен туризъм и офшорен добив на нефт и газ.

 • Академия „Иновация в действие" с отворен семинар на 23 януари

  22.01.2018 г. Академия „Иновация в действие" с отворен семинар на 23 януари

  Създадената по инициатива на българската компания Солвей Соди академия „Иновация в действие“ ще проведе отворен семинар на 23 януари 2018 г. във Варна, съобщиха за Борса.bg от Технически университет – Варна. Основен партньор на събитието е Аурубис България. Семинарът ще се проведе на от 18:30 ч. в Swiss Belhotel Dimyat Varna (гр. Варна, „Княз Борис I” № 111). Участниците ще имат възможността да се срещнат със Спирос Номикос, изпълнителен директор на Солвей Соди, и колегата му от Аурубис България - Тим Курт.

 • Стипендия за докторантура в Европейския университетски институт

  19.01.2018 г. Стипендия за докторантура в Европейския университетски институт

  По повод приема през 2016 г. на българското Министерство на образованието за член на Европейския университетски институт (ЕУИ) за академичната 2018/2019 година, предстои да се предостави стипендия за докторантура на един български кандидат, съобщиха за Борса.bg от Висше строително училище „Любен Каравелов” – София. Стипендията е на стойност от 1 315 евро на месец, като в нея са включени и разходите за транспорт, застраховка и издръжка на семейството на избрания докторант. Средствата за неговия престой в ЕУИ ще се покриват от страната- членка, а през четвъртата година на следване ще бъдат за сметка на института.