Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

 • Тече подготовка за научната конференция „TechCo – Lovech 2018”

  26.01.2018 г. Тече подготовка за научната конференция „TechCo – Lovech 2018”

  На 20 и 21 април 2018 г. в Технически колеж – Ловеч ще се проведе научната конференция „TechCo – Lovech 2018”, съобщиха за Борса.bg от учебното заведение. Форумът ще бъде свързан с научни направления като Електротехника и електроенергетика, Автоматика и компютърни системи и Технология в машиностроенето и текстилното производство.

 • ТУ – София ще бъде домакин на изложението „Стажове”

  26.01.2018 г. ТУ – София ще бъде домакин на изложението „Стажове”

  На 17 и 18 април 2018 г. за седма година в Технически университет – София ще се проведе изложението „Стажове” „Тъй като за студентите от трети и четвърти курс стажът е задължителен, а младите специалисти трудно намират такъв, считаме че изложение от такъв тип е полезно както за реализация на студентите, така и за работодателите.”, споделиха за Барса.bg от Център „Кариера и възпитаници (алуми)” към ТУ – София.

 • Стартира стипендиантската програма на АЕЦ Козлодуй ЕАД

  25.01.2018 г. Стартира стипендиантската програма на АЕЦ Козлодуй ЕАД

  АЕЦ Козлодуй ЕАД даде старт на стипендиантската си програма за учебната 2017/2018 г. за студенти от Технически университет – София, съобщиха от Борса.bg от Център „Кариери и възпитаници (алуми)” към университета. Стипендиите ще бъдат както за студенти в бакалавърска, така и за такива в магистърска програма, като одобрените кандидати паралелно ще стажуват в компанията.

 • Морски клъстър България организира „Дни на сини кариери“

  23.01.2018 г. Морски клъстър България организира „Дни на сини кариери“

  На 31 януари и 1 февруари 2018 г. Морски клъстър България ще организира „Дни на сини кариери” като част от европейския проект „Център за сини кариери в Източното Средиземноморие и Черно море” (МЕНТОР). Събитието ще се проведе в Юнашки салон, гр. Варна, съобщиха за Борса.bg от Технически университет – Варна. По време на дните на сини кариери ще бъдат представени възможностите за професионално ориентиране и бъдещо кариерно развитие на младите специалисти в секторите от „Син растеж” - морски транспорт, морски аквакултури, круизен туризъм и офшорен добив на нефт и газ.

 • Академия „Иновация в действие" с отворен семинар на 23 януари

  22.01.2018 г. Академия „Иновация в действие" с отворен семинар на 23 януари

  Създадената по инициатива на българската компания Солвей Соди академия „Иновация в действие“ ще проведе отворен семинар на 23 януари 2018 г. във Варна, съобщиха за Борса.bg от Технически университет – Варна. Основен партньор на събитието е Аурубис България. Семинарът ще се проведе на от 18:30 ч. в Swiss Belhotel Dimyat Varna (гр. Варна, „Княз Борис I” № 111). Участниците ще имат възможността да се срещнат със Спирос Номикос, изпълнителен директор на Солвей Соди, и колегата му от Аурубис България - Тим Курт.

 • Стипендия за докторантура в Европейския университетски институт

  19.01.2018 г. Стипендия за докторантура в Европейския университетски институт

  По повод приема през 2016 г. на българското Министерство на образованието за член на Европейския университетски институт (ЕУИ) за академичната 2018/2019 година, предстои да се предостави стипендия за докторантура на един български кандидат, съобщиха за Борса.bg от Висше строително училище „Любен Каравелов” – София. Стипендията е на стойност от 1 315 евро на месец, като в нея са включени и разходите за транспорт, застраховка и издръжка на семейството на избрания докторант. Средствата за неговия престой в ЕУИ ще се покриват от страната- членка, а през четвъртата година на следване ще бъдат за сметка на института.

 • ВТУ „Тодор Каблешков” започна прием по две специалности

  19.01.2018 г. ВТУ „Тодор Каблешков” започна прием по две специалности

  Висше транспортно училище „Тодор Каблешков” даде старт на приема за образователно-квалификационна степен „Магистър” по специалности „Надзор и експлоатация на хидротехнически съоръжения” и „Електромобили (за неспециалисти)”, съобщиха за Борса.bg от учебното заведение. По време на обучението в специалност „Надзор и експлоатация на хидротехнически съоръжения” с образователно-квалификационна степен „Магистър”, студентите ще придобият знания по общотехнически и общопрофилни дисциплини като хидрология, хидравлика, механика, електротехника и строителни машини.

 • Филиалът в Пловдив на ТУ – София ще бъде домакин на ТЕХСИС 2018

  18.01.2018 г. Филиалът в Пловдив на ТУ – София ще бъде домакин на ТЕХСИС 2018

  По време на „Дни на науката” между 17 и 19 май 2018 г. филиалът в Пловдив на Технически университет – София ще бъде домакин на седмата Международна научна конференция „Техника, Технологии и Системи - ТЕХСИС 2018”, съобщиха за Борса.bg от учебното заведение. Конференцията тази година ще покрие тематиката на четири основни направления: Машиностроене и транспорт, Електротехника, електроника и автоматика, Информатика, комуникационна и компютърна техника и технологии и Природни и икономически науки.

 • Ще се проведе XV Световно триенале на архитектурата

  18.01.2018 г. Ще се проведе XV Световно триенале на архитектурата

  На 13 до 16 май 2018 г. ще се проведе 15-то издание на Световното триенале на архитектурата – ИНТЕРАРХ на тема „Устойчива архитектура за устойчив свят”, съобщиха за Борса.bg от Международната академия за архитектура. Три изложбени конкурса ще бъдат включени в програмата на събитието. Участниците могат да участват в конкурс на архитектурни проекти и реализации, конкурс на студентски проекти и конкурс на архитектурни книги и списания (публикувани след 2010 г.).

 • Луфтханза: Вярваме в младите, за да продължим развитието си

  17.01.2018 г. Луфтханза: Вярваме в младите, за да продължим развитието си

  „Луфтханза Техник се превърна в една от водещите ремонтни бази в Европа. И най-голямата заслуга за това безспорно имат всички наши служители. За да продължим развитието си напред, ние не спираме да обръщаме внимание на младите специалисти и бъдещите инженери, които ще осигурят просперитета на Луфтханза Техник София и в утрешния ден“, коментираха за Инженер.bg от компанията. Международно утвърденото име в света на авиационната техника предлага целогодишна възможност на студентите, които имат интерес в областта, да започнат стаж в компанията.