Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

 • Включете се в кариерния форум Best Engineering Week 2018

  02.03.2018 г. Включете се в кариерния форум Best Engineering Week 2018

  Best Engineering Week (BEW) 2018 ще стартира на 13 март, а Инженер.bg отново има удоволствието и честта да бъде негов генерален медиен партньор. „В продължение на 10 календарни дни младите инженери ще се борят с предизвикателствата на международни брандове като Liebherr и Melexis. Големите победители ще бъдат отличени на официална церемония и ще получат шанс за начало на своя професионален път “, разясниха организаторите от студентската организация BEST Sofia (Борд на европейските студенти по технологии).

 • В Македония предстои международната конференция „ACT 2018”

  01.03.2018 г. В Македония предстои международната конференция „ACT 2018”

  Технически университет – Варна, съвместно с Университета по информационни науки и технологии „Св. Апостол Павел“ – Охрид, организира международна конференция на тема „Applied Computer Technologies” (ACT 2018), която ще се проведе между 21 юни и 23 юни 2018 г., съобщиха за Борса.bg от българското учебно заведение. Мероприятието ще се състои в Охрид, Македония.

 • Предстои конференция за връзката между интернет и образованието

  01.03.2018 г. Предстои конференция за връзката между интернет и образованието

  Между 22 и 25 май 2018 г. в Националния технически университет, гр. Виница, Украйна, ще бъде проведена XI Международна научно-практическа конференция „Интернет – Образование – Наука – 2018“, съобщиха за Борса.bg от Технически университет – Варна. Учебното заведение в морския град е съорганизатор на събитието. .

 • „Металолеене 2018” ще събере експертите от леярския бизнес

  27.02.2018 г. „Металолеене 2018” ще събере експертите от леярския бизнес

  От 18 до 20 април 2018 г. ще се проведе 25-тото издание на международната научно-техническа конференция „Металолеене 2018”, съобщиха за Борса.bg организаторите от Научно-технически съюз по машиностроене. Събитието ще се проведе в хотел „Ростов”, град Плевен. Конференцията ще даде възможност на участниците да създадат нови контакти, да обменят опит и идеи.

 • Технически колеж – Ловеч обяви състезания за прием без изпит

  27.02.2018 г. Технически колеж – Ловеч обяви състезания за прием без изпит

  Технически колеж – Ловеч, част от структурата на Технически университет – Габрово, ще организира състезания по „Електротехника” и „Компютърни мрежи” през месец март 2018 г., съобщиха за Борса.bg от учебното заведение. Съревнованието по „Електротехника” ще се проведе на 1 март 2018 г., а надпреварата по „Компютърни мрежи” ще се състои на 22 март 2018 г.

 • ТУ – София организира „Дни на отворените врати”

  24.02.2018 г. ТУ – София организира „Дни на отворените врати”

  Между 27 и 28 февруари 2018 г. Технически университет – София организира кандидат-студентска кампания под формата на „Дни на отворените врати – 2018”. „Целта на събитието е ученици от гр. София и страната, с интерес към инженерните науки, да се запознаят отблизо с възможностите за обучение, които предоставя университетът, и съвременната материална база, с която той разполага“, информираха за Борса.bg от ВУЗ-а.

 • Ще се проведе семинар, посветен на топлинните мостове

  24.02.2018 г. Ще се проведе семинар, посветен на топлинните мостове

  Българска асоциация за изолации в строителството (БАИС) организира семинар, посветен на явлението „топлинен мост” поради огромното му значение за енергийната ефективност на сградите, съобщиха за Борса.bg от Камара на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП). Събитието ще се проведе на 29 март 2018 г. от 13.30 ч. в зала „Конферанс 5“ на Парк-хотел „Москва“, гр. София, ул. „Незабравка“ №25.

 • Мултивак България Продакшън ще вземе участие на „Стажове“ 2018

  23.02.2018 г. Мултивак България Продакшън ще вземе участие на „Стажове“ 2018

  Мултивак България Продакшън и тази година ще вземе участие в кариерното изложение „Стажове" и ще посреща заинтересованите студенти на 17 април в корпус 12 на Технически университет – София. Екипът ни се срещна с HR-мениджъра на компанията Георги Тодоров, който разказа интересни факти за стажантската програма и за немския модел, интегриран в българското дъщерно дружество на един от световните лидери в опаковъчната индустрия.

 • Първата гимназия за дигитални умения в България отвори врати

  23.02.2018 г. Първата гимназия за дигитални умения в България отвори врати

  Първата частна гимназия за дигитални умения в България СофтУни Светлина отвори врати, информираха за Борса.bg основателите. Гимназията е създадена от съвместното сътрудничество на центъра за IT и дигитални технологии СофтУни и ЧОУ „Светлина”.
  „Двете институции се обединяват от силния стремеж за предоставяне на едно различно и иновативно образование, изграждащо IT и дигитални лидери, напълно подготвени за професиите на бъдещето,” коментираха от СофтУни Светлина.

 • ВСУ „Черноризец Храбър“ обяви прием по професионални направления

  23.02.2018 г. ВСУ „Черноризец Храбър“ обяви прием по професионални направления

  Варненски свободен университет „Черноризец Храбър” даде старт на приема по професионални направления за учебната 2018/2019 г., съобщиха за Борса.bg от учебното заведение. Обучението ще бъде на две нива: базово, което включва основни дисциплини в професионалното направление и профилиращо по специалности. „Предимствата на този вид обучение са свързани с времето, което даваме на нашите възпитаници да се ориентират и да осмислят обучението си в конкретната специалност,” коментира проф. д.пс.н. Валери Стоянов, заместник-ректор по учебната дейност на Варненския свободен университет.