Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

 • Технически колеж – Ловеч обяви състезания за прием без изпит

  27.02.2018 г. Технически колеж – Ловеч обяви състезания за прием без изпит

  Технически колеж – Ловеч, част от структурата на Технически университет – Габрово, ще организира състезания по „Електротехника” и „Компютърни мрежи” през месец март 2018 г., съобщиха за Борса.bg от учебното заведение. Съревнованието по „Електротехника” ще се проведе на 1 март 2018 г., а надпреварата по „Компютърни мрежи” ще се състои на 22 март 2018 г.

 • ТУ – София организира „Дни на отворените врати”

  24.02.2018 г. ТУ – София организира „Дни на отворените врати”

  Между 27 и 28 февруари 2018 г. Технически университет – София организира кандидат-студентска кампания под формата на „Дни на отворените врати – 2018”. „Целта на събитието е ученици от гр. София и страната, с интерес към инженерните науки, да се запознаят отблизо с възможностите за обучение, които предоставя университетът, и съвременната материална база, с която той разполага“, информираха за Борса.bg от ВУЗ-а.

 • Ще се проведе семинар, посветен на топлинните мостове

  24.02.2018 г. Ще се проведе семинар, посветен на топлинните мостове

  Българска асоциация за изолации в строителството (БАИС) организира семинар, посветен на явлението „топлинен мост” поради огромното му значение за енергийната ефективност на сградите, съобщиха за Борса.bg от Камара на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП). Събитието ще се проведе на 29 март 2018 г. от 13.30 ч. в зала „Конферанс 5“ на Парк-хотел „Москва“, гр. София, ул. „Незабравка“ №25.

 • Мултивак България Продакшън ще вземе участие на „Стажове“ 2018

  23.02.2018 г. Мултивак България Продакшън ще вземе участие на „Стажове“ 2018

  Мултивак България Продакшън и тази година ще вземе участие в кариерното изложение „Стажове" и ще посреща заинтересованите студенти на 17 април в корпус 12 на Технически университет – София. Екипът ни се срещна с HR-мениджъра на компанията Георги Тодоров, който разказа интересни факти за стажантската програма и за немския модел, интегриран в българското дъщерно дружество на един от световните лидери в опаковъчната индустрия.

 • Първата гимназия за дигитални умения в България отвори врати

  23.02.2018 г. Първата гимназия за дигитални умения в България отвори врати

  Първата частна гимназия за дигитални умения в България СофтУни Светлина отвори врати, информираха за Борса.bg основателите. Гимназията е създадена от съвместното сътрудничество на центъра за IT и дигитални технологии СофтУни и ЧОУ „Светлина”.
  „Двете институции се обединяват от силния стремеж за предоставяне на едно различно и иновативно образование, изграждащо IT и дигитални лидери, напълно подготвени за професиите на бъдещето,” коментираха от СофтУни Светлина.

 • ВСУ „Черноризец Храбър“ обяви прием по професионални направления

  23.02.2018 г. ВСУ „Черноризец Храбър“ обяви прием по професионални направления

  Варненски свободен университет „Черноризец Храбър” даде старт на приема по професионални направления за учебната 2018/2019 г., съобщиха за Борса.bg от учебното заведение. Обучението ще бъде на две нива: базово, което включва основни дисциплини в професионалното направление и профилиращо по специалности. „Предимствата на този вид обучение са свързани с времето, което даваме на нашите възпитаници да се ориентират и да осмислят обучението си в конкретната специалност,” коментира проф. д.пс.н. Валери Стоянов, заместник-ректор по учебната дейност на Варненския свободен университет.

 • МОН организира състезание за „Най-добър млад строител“

  22.02.2018 г. МОН организира състезание за „Най-добър млад строител“

  За поредна година Министерство на образованието и науката (МОН) организира националното състезание „Най-добър млад строител“ по професионално направление „Строителство” за учебната 2017/2018 г., научи Борса.bg от Камара на строителите в България (КСБ). Състезанието дава възможност на учениците от професионалните гимназии да представят своите теоретични и професионални уменията, включително и тези по изпълнението на строителни работи. „Чрез инициативата учебните заведения ще могат да организират интересна извънкласна дейност, която ще е и повод за сътрудничество между училищата и бизнес средите“, коментираха организаторите.

 • Филиал Пловдив на ТУ-София ще почете деня на авиацията

  21.02.2018 г. Филиал Пловдив на ТУ-София ще почете деня на авиацията

  Филиал Пловдив към Технически университет – София, Военновъздушни сили (ВВС) на Република България и Фондация „Български ВВС” организират научна конференция по повод Международния ден на авиацията и космонавтиката, който е и празник на специалност „Авиационна техника и технологии”, съобщиха за Борса.bg от учебното заведение.

 • УХТ – Пловдив стартира проект за модернизация на учебната база

  20.02.2018 г. УХТ – Пловдив стартира проект за модернизация на учебната база

  На 20 февруари 2018 г. от 11.00 часа бе даден официален старт на изпълнението на проект „Изграждане на модерна образователна инфраструктура в „Университет по хранителни технологии - Пловдив”, научи Борса.bg от учебното заведение. Модернизацията се реализира по договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, а средствата са от Европейския фонд за Регионално развитие по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020.

 • BHTC търси стажант за отдел „Тестова лаборатория“

  19.02.2018 г. BHTC търси стажант за отдел „Тестова лаборатория“

  Бер-Хелла Термоконтрол обяви свободна стажантска позиция за отдел „Тестова лаборатория“. „Стажът е платен и с продължителност 6 месеца, като има възможност след това да прерасне в постоянен трудов договор“, информираха за Борса.bg от българската фирма, подразделение на немския лидер в производството на електроника за климатични системи в автомобилния бранш Behr-Hella Thermocontrol (BHTC).