Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

На 30 септември INSAIT ще Ви очаква на конференция за Al 09.09.2022 г.

Институтът за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT) организира конференция за новите тенденции в изкуствения интелект (Al) и компютърните изследвания, научи Борса.bg от института. Събитието ще се състои на 30 септември и 1 октомври в София Тех парк, зала „Джон Атанасов“, където водещи световни учени от компании като Google, Waymo, AWS, MIT и др. ще представят технологиите на бъдещето.

 

 

Конференцията е подходяща за софтуерни инженери, предприемачи, членове на академичната общност, студенти и инвеститори в технологичния сектор. Тя се провежда ежегодно и е част от мисията на INSAIT за утвърждаване на региона като дестинация за научни изследвания и дълбоки технологии от световно ниво.

 

Презентациите, които ще бъдат представени от световнодоказани изследователи, повечето от които ментори в докторантската програма на INSAIT, включват теми като машинно обучение, компютърно зрение, автономни автомобили, киберсигурност, обработка на естествен език, езици за програмиране, криптография, компютърни архитектури и верификация.

 

Източник на снимковия материал: unsplash.com