Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

На 3 февруари стартира петото издание на Gabrovo Game Jam 20.01.2023 г.

От 3 до 5 февруари 2023 г. в Дома на хумора и сатирата в Габрово ще се проведе петото издание на „Gabrovo Game Jam“, част от най-големия хакатон за разработка на игри в света – „Global Game Jam“, научи Борса.bg от Технически университет(ТУ) – Габрово. Партньор на инициативата е катедра „Компютърни системи и технологии“ при ТУ – Габрово, а спонсор е глобалната агенция за дигитални платформи FFW. Дистанционната форма на събитието ще се състои от 30 януари до 5 февруари 2023 г.

 

 

Реализацията на събитието разчита на регионално и национално сътрудничество между организации от сферата на информационните технологии, културата и образованието.

 

В рамките на 48 часа отбори от любители на компютърни игри, програмисти, писатели, аниматори и художници ще работят по обща тема, която международният организатор ще обяви в деня на старта. За две денонощия разработките трябва да стигнат до ниво прототип, на който може да се играе.

 

За да впечатлят журито и да получат повече бонус точки, отборите ще трябва да включат в игрите си сюжети, персонажи и символи, близки до Габрово и габровци – находчиви, пестеливи, предприемчиви и с чувство за хумор!

В неделя – 5 февруари, ще бъдат обявени победителите.

 

В предишни издания на състезанието е имало теми като: „Ритуал“, „Какво ще правим сега“, „Звукът от сърцебиенето“, „Ние не виждаме нещата такива, каквито са, ние ги виждаме такива, каквито сме ние“, „Вълни“, „Зараза“, „Какво означава домът за теб?“, „Ремонт“ и др.

 

Регистрацията за участие е отворена до 25 януари 2023 г. в сайта на хакатона ТУК.

 

Източник на снимковия материал: Община Габрово