Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

ЧЕЗ България получи приза „Златно сърце“ 12.02.2020 г.

ЧЕЗ България спечели награда „Златно сърце“ за подкрепата си за развитието на професионалното образование в България. Призът на клуб и списание „Business Lady” се връчва за първа година и се присъжда за благотворителност и корпоративна социална отговорност“, научи Борса.bg от енергийното дружество.

 

ЧЕЗ България развива дългогодишна политика, с която подпомага професионалното образование у нас. През 2012 г. инициирахме конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“, който бе ориентиран към учениците от 12-и клас на професионалните технически гимназии в Западна България, а през 2018 г. в него включихме и студенти от електротехнически специалности. Съвместно с фондация „Сирак“, от началото на учебната 2019/2020 г. раздадохме и първата социална стипендия за сираци и полусираци“, коментираха от енергийната компания.

 

ЧЕЗ България бе сред първите участници в проекта ДОМИНО, чиято цел е да поощри дуалното обучение, като към момента работим с ученици в сферата на електротехниката от три гимназии – в София, Перник и Плевен“, допълниха от енергийното дружество.

 

Друг проект на ЧЕЗ България е и създаденият през 2017 г. технически учебен център. Дружеството развива партньорството си с висши учебни заведения и взема участие в актуализирането на учебните програми съобразно изискванията на бизнеса.

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в ЧЕЗ България ЕАД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: ЧЕЗ България, pixabay.com