Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

ЧЕЗ България организира виртуална разходка из своя ТУЦ 16.11.2020 г.

Виртуална разходка из Техническия учебен център (ТУЦ) на ЧЕЗ Разпределение организира енергийното дружество в рамките на „Седмицата на възможностите в ЧЕЗ 2020“, научи Борса.bg от ЧЕЗ България.

 

 

В центъра се намира умален модел на електроразпределителната мрежа, която дружеството стопанисва, а един от най-опитните инженери и преподаватели в ЧЕЗ Разпределение, д-р инж. Величко Атанасов, демонстрира на ученици от професионални гимназии и техните учители как се работи с основните съоръжения от мрежата.

 

Той разказа още как електричеството стига от подстанцията до всеки дом и как съвременните технологии помагат за по-надеждното електрозахранване на населените места. Участниците научиха повече за платформите, които ЧЕЗ Разпределение използва, за да опазва живота на щъркелите, които гнездят върху стълбовете по мрежата. Направена бе и демонстрация за работа на височина върху електрически стълб.

 

„Седмица на възможностите в ЧЕЗ България 2020“ е част от „Европейската седмица на професионалните умения“, чийто официален партньор е ЧЕЗ България. Събитието бе открито на 9 ноември 2020 г. В първия ден от поредицата инициативи представители на ЧЕЗ България направиха преглед на най-важните проекти, с които компанията подкрепя професионалното образование в България. Обявен бе и стартът на състезанието „Стани стипендиант на ЧЕЗ“.

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в ЧЕЗ България ЕАД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: ЧЕЗ България