Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

ЧЕЗ България връчи втора социална стипендия 13.11.2020 г.

За втора поредна година ЧЕЗ България се включи като дарител в програмата „Нашето бъдеще" на фондация „Сирак“. Компанията предостави едногодишна социална стипендия на възпитаник от 10-и клас на Професионална техническа гимназия „Никола Й. Вапцаров“ – гр. Самоков, научи Борса.bg от ЧЕЗ България.

 

 

Социална стипендия продължава да получава и първият победител в конкурса, който в момента е дванадесетокласник в ПГ по механоелектотехника „Никола Й. Вапцаров“ в гр. София.

 

„Развитието на професионалното образование в България е център на политиката на ЧЕЗ България за корпоративна социална отговорност. Подпомагайки инициативата на нашия партньор – фондация „Сирак, ние не само развиваме стипендиантската си програма, но и продължаваме да помагаме на младите хора, избрали професията на енергетика, да осъществят своята реализация в България. Пожелавам на стипендиантите ни да продължават да бъдат мотивирани, да не спират да учат упорито, да бъдат устремени и да вярват във възможностите си. Да не се плашат от трудностите и да дават най-доброто от себе си и по време на обучението си, и по време на професионалното си развитие", заяви г-н Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

 

За стипендия на ЧЕЗ България могат да кандидатстват ученици – сираци или полусираци, в редовна форма на обучение в направление „Електроенергетика на професионалните гимназии в Западна България. Годишната стипендия е в размер на 1440 лв. Подборът на кандидатите се извършва чрез оценка по документи от съвместна комисия между фондация „Сирак" и ЧЕЗ България. Изискването е учениците да имат общ успех от предходния срок равен или по-висок от „Много добър“ 4.50.

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в ЧЕЗ България ЕАД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: freepik.com