Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

ЦПО към ТУ-Варна предлага разнообразни професионални курсове 11.10.2018 г.

Богат набор от специалности за обучение на курсисти предлага Центърът за професионално обучение (ЦПО) към Технически университет – Варна, информираха за Борса.bg от учебното заведение.

 

 

Една от търсените и предпочитани професии, за които центърът предлага курсове е „Машинен оператор“ на съоръжения за заваряване, на машини за различни технологии за рязане на метали, на машини за гореща обработка на метали и мн. др. Обучението е за срок от 1 месец или 212 учебни часа и се провежда от висококвалифицирани преподаватели по индивидуална програма.

 

Успешно завършилите курса получават „Удостоверение за професионално обучение“ по специалността си и „Свидетелство за правоспособност по заваряване“.

 

ТУ-Варна дава възможност и за обучения по специалностите електромонтьор, лаборант, техник и монтьор на компютърни системи, графичен дизайнер, компютърен аниматор, техник на прецизна техника и др. „Тези курсове са с период на обучение от 12 до 18 месеца или от 660 до 960 учебни часа. След преминаването им курсистът получава „Свидетелство за професионална квалификация““, поясниха от университета.

 

Друга дейност, която се извършва, е преиздаване и подновяване на налични свидетелства по гореспоменатите професии, получени както в ЦПО към ТУ-Варна, така и от други обучаващи институции.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com