Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

ХТМУ организира конкурс на тема „Химичните технологии около нас“ 12.01.2021 г.

Химикотехнологичен и металургичен университет (ХТМУ) организира конкурс за презентация на тема „Химичните технологии около нас“, научи Борса.bg от висшето учебно заведение. Конкурсът е предназначен за всички ученици от 11-ти и 12-ти клас. Всички участници в конкурса ще получат сертификати, а на най-добрите ще бъдат раздадени и атрактивни награди.

 

 

Участниците в конкурса могат да пишат по темите: „Най-старите предприятия в града или региона и съдбата им днес“; „Кои предприятия се развиват успешно днес“; „Френските фирми и предприятия в моя регион“; „Как да съхраним околната среда – съвременни методи и съоръжения“; „Отпадъците – проблем или ресурс? Как моят град да стане град с „нулев отпадък“?“; „Производства, основани на биотехнологиите в моя регион“; „Органичният синтез в основата на производството на лекарства“; „Екология и биотехнологии“; „Изявени представители на индустрията в миналото и днес“; „Новите технологии в предприятията – какво може да се постигне с тях“; „Индустрията с отговорност към работещите и региона. Какво е мнението на хората от съответното предприятие?“. Участниците могат да пишат и по-друга тема в областта на химичните технологии и опазването на околната среда, която ги интригува.

 

Работните езици са български, френски и немски език. Презентациите трябва да бъдат най-малко седем слайда и да съдържат повече илюстративен материал и по-малко текст. Те трябва да следват следната структура: въведение в темата, изложение и заключение.

 

Презентациите трябва да бъдат изпратени във формат pdf или powerpoint на адрес: 25ans@uctm.edu и dsg@uctm.edu в срок до 26.02.2021 г. Представянето на презентациите ще се състои на 19.03.2021 г.

 

Повече информация за Химикотехнологичен и металургичен университет (ХТМУ), както и за новите проекти и инициативи на учебното заведение, бихте могли да намерите в микросайта в Борса.bg.

 

Източник на снимковия материал:pixabay.com