Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

Хидротехническия факултет на УАСГ става на 70 години 22.03.2019 г.

На 2 ноември 2019 г. Хидротехническият факултет към Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) ще отбележи 70 години от създаването си, информираха за Борса.bg от учебното заведение. За да ознаменуват празника от УАСГ ще организират научно-технически форум, който цели да събере на едно място учени и професионалисти, работещи в областта на водното строителство, управлението на водните ресурси и опазването на околната среда.

 

 

„Чрез представянето на последните тенденции в тези сфери, с обмена на знания, споделянето на постижения, идеи и виждания за развитието на водния сектор целим да изтъкнем значимостта на проблемите, свързани с водите, да популяризираме ролята и дейността на хидроинженерите и да допринесем за формирането на нови насоки за научни и научно-приложни изследвания”, коментираха от университета.

 

Направленията, към които са насочени изследванията, са Водоснабдяване, канализация и пречистване на водите; Хидротехника; Хидромелиорации; Хидравлика, хидрология и управление на водни ресурси; Механика и Физика.

 

Партньори на научно-техническия форум ще бъдат Българска асоциация по водите (БАВ); Глобално партньорство по водите; Българско дружество по големите язовири и Научно-технически съюз по водно дело в България (НТСВД). 

 

Събитието ще се осъществи с подкрепата на Domylco, Pipe System и Ракоймерс Конструкшън.

 

Източник на снимковия материал: УАСГ