Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

Фирма Райс представи решения за дигитализация в ТУ-Варна 08.01.2020 г.

В края на месец декември 2019 г. фирма Райс, предлагаща професионални решения за печат и дигитализация, представи решения за дигитализация и цифрови хранилища последно поколение по покана на Университетската библиотека в Технически университет – Варна (ТУ-Варна), научи Борса.bg от учебното заведение.

 

 

На срещата е представена сканиращата система CopiBook Open System A2 на фирмата i2S – цялостна информационно-търсеща система за сканиране, обработка на документи, създаване на архивни единица, на база данни и търсене в нея.

 

Системата ще остане за тестов период в студентската читалня на библиотеката и всеки желаещ може да разгледа модела и да се запознае с възможностите на софтуера. Университетската библиотека ще го тества за частично сканиране на избрани единици от фонда, съобразено с изискванията на Закона за авторското право и сродните му права.

 

Повече информация за Технически университет – Варна, както и за новите проекти и инициативи на учебното заведение, бихте могли да намерите в микросайта на ТУ-Варна в Борса.bg.

 

Източник на снимковия материал: ТУ-Варна