Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

Ученици от шест държави посетиха фирма РАИС 17.02.2020 г.

„Общо 30 ученици и 8 техни ръководители от Испания, Турция, Северна Македония, Румъния и България посетиха производствената и административната база на фирма РАИС в гр. Пазарджик“, научи Борса.bg от компанията.

 

 

„Младежите имаха възможността да се запознаят с производството на машини с цифрово-програмно управление, с изграждането на производствени комплекси, а също и да научат как се изработват машинни детайли. Учениците бях любопитни да разберат и каква е степента на трудност на професиите в сферата на машиностроенето и каква подготовка се изисква за упражняването им“, коментираха от РАИС.

 

Посещението се реализира в рамките на проекта „Да развием предприемачески умения“ по програма „Еразъм+“, а домакини на чуждестранните гости бяха учениците от СОУ „Петър Берон“ – Пазарджик.

 

РАИС е утвърдена българска компания за производство на металорежещи и металообработващи машини с цифрово-програмно управление (ЦПУ). Развитието на дружеството е насочено към дигитализацията и роботизацията на производството съобразно стандартите на Индустрия 4.0. Фирмата е носител и на редица отличия за своите технически разработки.

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в РАИС ООД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: РАИС