Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

Ученици от софийска гимназия посетиха Фесто Производство 08.05.2019 г.

За пореден път дъщерното дружество на Festo AG & Co. KG, Фесто Производство организира инициатива, свързана с българските ученици и българското образование. Преди броени дни в базата на Фесто Производство се състоя среща-урок с учениците от 10-ти и 11-ти клас на Професионална гимназия по телекомуникации – гр. София, информираха за Борса.bg от компанията.

 

 

Инициативата се проведе по програма Еразъм+ във връзка с ключова дейност „Улесняване на прехода от образование към пазара на труда“.

 

По време на срещата-урок утвърдени инженери показаха света на Festo от първо лице на ентусиазираните ученици. Запознаха ги с водещи проекти в областта на роботиката и индустриалната автоматизация, с основната дейност и функционалност на ключови продукти, дадоха им съвет как по-добре да успяват да чуват гласа на машините.

 

„Получи се истински диалог, който се надяваме да продължи и в бъдеще. И децата има какво да научат от нас и ние има какво да научим от тях, защото всеки ден е урок, а всъщност децата са най-големите учители!”, коментираха от Фесто Производство.

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в Фесто Производство ЕООД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Фесто Производство