Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

Ученици от ПГМЕТ-Ловеч на практика в Италия 12.02.2020 г.

В началото на месец февруари т. г. 16 ученици от Професионална гимназия по механоелектротехника (ПГМЕТ) в Ловеч са заминали на 22-дневна практика в гр. Римини, Италия, информираха за Борса.bg от учебното заведение. Проектът дава възможност на младежите да усъвършенстват теоретичните си знания в реална работна среда.

 

 

Учениците са от направленията „Автотранспортна техника“, „Промишлена електроника“ и „Компютърни мрежи“. По време на практиката те ще получат обучение в различни автосервизи и производствени предприятия, изработващи електрически инсталации, силови и контролни табла и фотоволтаични системи.

 

Освен висококачествени практически знания, за младежите е предвидена и богата културна програма, включваща екскурзии до едни от най-красивите италиански градове – Венеция и Сан Марино, както и забележителностите около гр. Римини.

 

Повече информация за Професионална гимназия по механоелектротехника (ПГМЕТ) в Ловеч, както и за новите проекти и инициативи на учебното заведение, бихте могли да намерите в микросайта в Борса.bg.

 

Източник на снимковия материал: ПГМЕТ-Ловеч