Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

Учениците от НПТГ „Ш. Петьофи“ се запознаха с 3D технологиите 24.03.2020 г.

В началото на март т. г. представители на фирма Вали компютърс проведоха обучение на тема „3D печат“ на 67 възпитаници от Националната професионална техническа гимназия (НПТГ) „Шандор Петьофи“ в гр. Разград, научи Борса.bg от учебното заведение.

 

 

В рамките на 2 учебни часа учениците от 8, 9 и 10 клас са имали възможността да се запознаят с видовете 3D печат и особеностите, с обслужването на принтера, възможните проблеми, които могат да възникнат при печат, както и необходимите материали и приложения. Учениците са научили още как се изработва детайл и са разгледали направените такива.

 

Обучението е част от Националната програма „ИТ бизнесът преподава“ – Модул 1 „Семинари в училищата от представители на технологични фирми“. Фирма Вали компютърс е партньор на НПТГ „Шандор Петьофи“ по този проект.

 

Повече информация за Национална професионална техническа гимназия (НПТГ) „Шандор Петьофи“, както и за новите проекти и инициативи на учебното заведение, бихте могли да намерите в микросайта в Борса.bg.

 

 

Източник на снимковия материал: НПТГ „Шандор Петьофи”