Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

Участвай в конкурс за млад учен в областта на органичната химия 15.03.2019 г.

За поредна година Химикотехнологичният и металургичен университет (ХТМУ) и Съюзът на химиците в България организират националния конкурс за наградата на името на акад. Иван Юхновски – „За изявен млад учен в областта на органичната химия", информираха за Борса.bg от учебното заведение. И през 2019 г. най-добрият химик ще трябва да се бори с тежка конкуренция, за да грабне голямата награда.

 

 

Всеки млад български учен на възраст до 35 години, който е правил изследвания в областта на органичната химия в България, има право да участва в националния конкурс. Друго изискване е съответните изследвания да са били публикувани в научни списания или в сборник от научна среща в пълния си текст през последните две години.

 

Голямата награда за победителя е грамота и парична сума от 1000 лв., която се връчва от организаторите на конкурса по време на официалния празник на ХТМУ.

 

Всички бъдещи специалисти, запленени от органичната химия, които желаят да участват в конкурса „За изявен млад учен в областта на органичната химия", могат да подадат своите документи на място в ХТМУ най-късно до 30 април 2019 г.

 

Повече информация за националния конкурс можете да намерите ТУК.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com