Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

ТУ-София с нова специалност „Стопанска информатика на немски“ 10.07.2020 г.

През учебната 2020/2021 г. Факултет за Германско инженерно обучение и Промишлен мениджмънт (ФаГИОПМ) при Технически университет – София (ТУ-София) стартира обучение по нова специалност – „Стопанска информатика на немски език“, съобщиха за Борса.bg от учебното заведение.

 

 

Курсът има модулна структура и включва стандартен период на обучение от 8 семестъра.

 

„Стопанската информатика е разположена на границата на бизнеса и технологиите и се занимава с въпроса как информационните и комуникационните системи могат да бъдат проектирани и използвани в бизнеса и администрацията.“, коментират от ТУ-София.

 

Учебната програма по специалността ще се провежда изцяло по германски учебен план, на немски език. Както е известно германското инженерно обучение е водещо в света и е свързано с най-много иновации и патенти. Свързаното с него обучение  напълно отразява новостите и дава възможност на студентите да бъдат в крак с най-новите разработки и достижения в областта на стопанската информатика.

 

Повече информация за Технически университет – София, както и за новите проекти и инициативи на учебното заведение, бихте могли да намерите в микросайта в Борса.bg.

 

Източник на снимковия материал: ТУ-София