Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

ТУ – София проведе научно-педагогическа конференция 11.01.2023 г.

На 14 и 15 декември 2022 г. в Национален център по мехатроника и чисти технологии, кампус „Студентски град“ се проведе научно-педагогическа конференция на тема: „Технологии и техники за подкрепа на устойчивото образование в академичната сфера“, научи Борса.bg. Организатор на конференцията бе Департаментът за чуждоезиково обучение и приложна лингвистика към Техническия университет (ТУ) – София. При откриване на форума присъстваха проф. дн инж. Иван Кралов, ректор на ТУ – София; доц. д-р инж. Лидия Гълъбова, зам.-ректор по научна и приложна дейност; доц. д-р Ивайло Пеев, директор на Департамента за чуждоезиково обучение и приложна лингвистика, и други.

 

 

Конференцията се организира съвместно с Технологичния университет в Дъблин (TU – Dublin) – партньор по проекта EUt+ и част от инициативите на Лабораторията за педагогически приложни изследвания и обучение, фокусирано върху студента, (ELaRa), част от проекта „Европейски технологичен университет (ЕUt+)”.

 

Целта на събитието бе да се постигне диалог между преподаватели, студенти, докторанти, учени и изследователи и в същото време да се превърне в свободен форум за популяризиране на техните виждания и мнение в контекста на устойчивото развитие и подход.

 

В рамките на форума бе дискутирано разработването на нови и усъвършенстването на вече познати педагогически и методически модели, интегриращи дигиталните технологии като неотменима част от педагогическото взаимодействие. Организаторите вярват, че така се осигурява необходимата приемственост между минали постижения, знания и опит, от една страна, както и бъдещи научни изследвания.

 

Събитието завърши с посещение на лабораториите в кампус „Студентски град“.

 

Повече информация за Технически университет – София, както и за новите проекти и инициативи на учебното заведение, бихте могли да намерите в микросайта в Борса.bg.

 

Източник на снимковия материал: ТУ – София