Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

ТУ-София получи сертификат за най-активно висше заведение 05.04.2019 г.

Проведе се връчването на наградите по програмата „Хоризонт 2020“ на Европейския съюз, в рамките на което от Министерството на образованието и науката (МОН) отличиха най-изявените участници. Един от тях бе Технически университет – София. С 1 924 млн. евро привлечени средства учебното заведение получи сертификат за постижения в категория: Най-активно висше училище по Рамкова програма „Хоризонт 2020“ в България, информираха за Борса.bg от ВУЗ-а.

 

 

На тържествената церемония наградата на ТУ-София бе връчена от зам.-министъра на образованието и науката г-жа Карина Ангелиева, която поздрави всички участници.

 

„За да спечелим и осъществим нови успешни проекти е необходима съвместна работа между науката, бизнеса и обществото. Целта ни е до 2020 г. да достигнем средства до 100 милиона лв., а до 2030 г.да привлечем 1 млрд. лв. в рамките на новата програма „Хоризонт Европа“, допълни г-жа Карина Ангелиева.

 

За първи път от МОН отличиха най-активните участници в Рамкова програма „Хоризонт 2020“ в цели осем категории.

 

Целта на стратегията на МОН е чрез „Хоризонт 2020“ да стимулира по-активното участие в дейността по европейските проекти, да привлича партньорства и да отдава заслужено обществено признание на най-активните организации и екипи.

 

Източник на снимковия материал: ТУ-София