Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

ТУ-София открива нова специалност „Автомобилна електроника“ 19.03.2020 г.

Технически университет – София (ТУ-Софияоткрива нова специалност „Автомобилна електроника“, научи Борса.bg от учебното заведение. Новата специалност има за цел, да осигури висококачествено и адекватно на пазара на труда обучение на специалисти в една от най-динамичните и бързоразвиващи се области – автомобилната индустрия.

 

 

 

Учебният план на специалност „Автомобилна електроника“ е 4-годишен и дава на студентите необходимите знания и умения за успешно решаване на широк спектър от инженерни задачи. Завършилите специалността получават диплома за инженер-бакалавър по Автомобилна електроника.

 

ТУ-София е най-голямото висше учебно заведение за инженерно образование в страната, а съгласно Рейтинговата система на българските университети за поредна година учебното заведение заема първо място в шест от най-престижните професионални направления – „Машинно инженерство", „Електротехника, електроника и автоматика", „Комуникационна и компютърна техника", „Енергетика", „Транспорт, корабоплаване и авиация" и „Общо инженерство".

 

Повече информация за Технически университет – София, както и за новите проекти и инициативи на учебното заведение, бихте могли да намерите в микросайта в Борса.bg.

 

Източник на снимковия материал: ТУ-София