Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

ТУ – София организира олимпиада по теоретична електротехника 10.05.2021 г.

На 29 май т.г. от 9:00 часа катедра „Теоретична електротехника“ към Факултет Автоматика на Технически университет  – София (ТУ – София) за поредна година ще проведе студентска олимпиада по дисциплината „Теоретична електротехника“.

 

 

Целта на състезанието е да предизвика студентите, които се интересуват от електротехника, да премерят сили и знания в тази област.

 

Олимпиадата ще се проведе в зала 12602 на 12-ти блок на учебното заведение и ще бъде с продължителност от четири астрономически часа.

 

Участие могат да вземат всички студенти от втори и трети курс на ТУ – София. Обучаващите се в по-горни курсове и външни лица имат право да участват извън класирането.

 

Разделите по „Теоретична електротехника“, за които участниците е необходимо да се подготвят, са:

 

  • Стационарни синусоидални режими в линейни електрически вериги: методи за анализ на стационарни режими, вериги с индуктивни връзки и резонанс;
  • Преходни процеси в линейни електрическа верига: класически метод за изследване на преходни процеси във вериги от втори ред.

 

Всички студенти с резултат „Отличен“ и „Много добър“ ще получат грамоти.

 

Повече информация за Технически университет – София, както и за новите проекти и инициативи на учебното заведение, бихте могли да намерите в микросайта в Борса.bg.

 

Източник на снимковия материал: ТУ – София