Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

ТУ-Габрово стартира изграждането на Център за компетентност 02.10.2019 г.

През септември т.г. в Технически университет – Габрово (ТУ-Габрово) се проведе официална церемония „Първа копка“, с която стартираха ремонтно-възтановителните работи по проект Център за компетентност „Интелигентни мехатронни, еко- и енергоспестяващи системи и технологии“ по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”, информираха за Борса.bg от учебното заведение.

 

 

В рамките на проекта се планира да бъдат изградени четиринадесет лаборатории в четири лабораторни комплекса на територията на университета. След приключването на ремонтните дейности е предвидено да бъде инсталирано и пуснато в експлоатация ново и модерно оборудване, съответстващо на най-добрите световни стандарти и практики. За нуждите на научните програми се планира и закупуването на специализиран софтуер.

 

Проектът е на обща стойност 23 569 719 лв., осигурени по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския фонд за регионално развитие.

 

Повече информация за Технически университет – Габрово, както и за новите проекти и инициативи на университета, бихте могли да намерите в микросайта на учебното заведение в Борса.bg.

 

Източник на снимковия материал: ТУ-Габрово