Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

ТУ-Габрово и ПТГ „д-р Никола Василиади“ ще си партнират 05.01.2021 г.

Технически университет – Габрово (ТУ-Габрово) и Професионална техническа гимназия (ПТГ) „д-р Никола Василиади“ подписаха споразумение за партньорство, информираха за Борса.bg от габровския университет.

 

 

Чрез споразумението двете габровски учебни заведения ще реализират съвместни инициативи и партньорство при провеждане на интегративни уроци на ученици от различните специалности в училището с преподаватели от ТУ-Габрово.  Те ще осъществяват съвместно клубните занимания по интереси. Предвижда се и разработване на сборник-наръчник за учениците от техническата гимназия в подкрепа на дуалното обучение по специалността „Мехатроника“. Двете образователни институции ще си партнират и в осъществяване на иновативно обучение в най-новата дуална специалност – „Електрически превозни средства“ и при разработването на учебни планове, програми и учебни помагала в подкрепа на новите технически дисциплини в училището.

 

Домакин на събитието бе професионалната гимназия, която отбелязва 125 години от основаването си. На официалното подписване присъстваха проф. Железаров, ректор на ТУ-Габрово, г-жа Мотова, директор на ПТГ „д-р Никола Василиади“, кметът на Община Габрово – г-жа Таня Христова и началникът на Регионалното управление на образованието – г-н Георги Маринов.

 

„Чрез това споразумение нашите ученици и младите хора ще имат възможност да продължат своето образование и най-важното ще останат да се развиват в град Габрово, който е обявен за най-добър град за живеене“, коментира г-жа Мотова.

 

Повече информация за Технически университет – Габрово, както и за новите проекти и инициативи на учебното заведение, бихте могли да намерите в микросайта в Борса.bg.

 

Повече информация за Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ – Габрово, както и за новите проекти и инициативи на учебното заведение, бихте могли да намерите в микросайта в Борса.bg.

 

Източник на снимковия материал: ТУ-Габрово