Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

ТУ-Габрово отвори врати повреме на Европейската нощ на учените 10.10.2018 г.

На 28 септември 2018 г. Технически университет – Габрово за поредна година стана част от едно от най-вълнуващите събития, посветени на науката – инициативата Европейска нощ на учените, уведомиха Борса.bg от ВУЗ-а. Мега събитието, което всяка година се провежда едновременно в около 300 града по цял свят, цели да събуди у малки и големи любопитство и желание за реализация в областта на науката и иновациите.

 

 

Атрактивната програма, подготвена от Технически университет – Габрово, съдържаше демонстрации и експерименти на живо, беседи с учени, обиколка на лаборатории и презентации на най-новите технологични постижения в областта на инженерите науки. Гостите на университета имаха възможността да се запознаят и с индустриалните роботи FANUC.

 

Какво е CNC оборудване и как действа термодинамичната оптимизация, какво трябва да знаем за интелигентните системи, които се грижат за нашата безопасност, и за LED осветлението, какво означава електрическа енергия от възобновяеми енергийни източници и много други въпроси и отговори породиха остър интерес у всички участници – от малките ученици и бъдещите студенти до утвърдените професори.

 

Източник на снимковия материал: ТУ-Габрово