Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

ТУ-Варна получава Харта за висше образование „Еразъм“ (ECHE) 06.01.2021 г.

Технически университет – Варна (ТУ-Варна) получава Харта за висше образование за следващия 7-годишен програмен период на Европейския съюз (ЕС), информираха за Борса.bg от варненското учебно заведение. С полученото одобрение  работата по ключови дейности 103 и 107 на програма „Еразъм+“ за мобилности на студенти и персонал на ТУ-Варна, ще продължи до 2027 година.

 

 

„Еразъм+“ е програмата на ЕС за подкрепа на образованието, обучението, младежта и спорта в Европа. Програмата предоставя възможност на повече от 4 млн. европейци да учат, да се обучават и да получат опит в чужбина.

 

Хартата за висше образование „Еразъм“ (ECHE) осигурява общата рамка за качество за дейностите по европейско и международно сътрудничество, които висшите учебни заведения могат да провеждат в рамките на програма „Еразъм+“. Връчването на Хартата е необходимо условие за всички висши учебни заведения, установени в държави по програмата и желаещи да участват в дейности за образователна мобилност на физически лица и/или сътрудничество за иновации и добри практики по „Еразъм+“.

 

Повече информация за Технически университет – Варна (ТУ-Варна), както и за новите проекти и инициативи на гимназията, бихте могли да намерите в микросайта на учебното заведение в Борса.bg.

 

Източник на снимковия материал: Erasmus Plus Programme