Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

ТУ – Варна ще започне академичната година с нови специалности 27.07.2022 г.

В Техническия университет (ТУ) Варна се разкриват нови четири специалности за новата академична година, научи Борса.bg от учебното заведение. Това саКиберсигурност“, „Автомобилна електроника“, „Изкуствен интелект“ и „Строителен мениджмънт“, за които в редовна форма на обучение са предвидените общо 1060 студенти, 350 задочниците и около 60 докторанти. Бройката за чуждестранните студенти ще е около 100.

 

 

„Интересът в последните няколко години към техническите специалности се засилва. Основната причина е, че ТУ – Варна е един от водещите научно-изследователски университети в страната. Работи се по много проекти като в част от тях варненското висше училище е водещ партньор. Преподавателите от ТУ – Варна са и основни обучители на колегите си в ЕС в областта на изкуствения интелект“, разказаха още от университета.

 

Университетът е водещ в страната и в обучението по компютърни и информационни технологии. Поддържа и четири защитени специалности – три от тях са в сферата на енергетиката, а последната е с свързана с корабостроенето.

Голям остава и интересът към настоящите специалности. За някои от тях, като агрономството, местата са запълнени още преди месеци.

 

Повече информация за Технически университет – Варна (ТУ – Варна), както и за новите проекти и инициативи на гимназията, бихте могли да намерите в микросайта на учебното заведение в Борса.bg.

 

Източник на снимковия материал: unsplash.com