Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

Технически университет – Габрово с нов ректор 07.01.2020 г.

Проф. д-р инж. Илия Железаров е новият Ректор на Технически университет – Габрово (ТУ-Габрово), информираха за Борса.bg от учебното заведение. Той е избран от Общото събрание на университета в края на месец декември 2019 г. за мандатния период 2019-2023 г.

 

Проф. д-р инж. Илия Железаров е завършил Висшия машинно-електротехнически институт (ВМЕИ) в Габрово през 1994 г., специалност „Механично уредостроене“. От 1995 г. той е асистент, а по-късно старши асистент (1998 г.) и главен асистент (2006 г.) по „Метрология и измервателна техника“ в катедра „Машиностроене и уредостроене“ на Технически университет – Габрово. От 2007 г. проф. Железаров заема академичната длъжност доцент, а от декември 2019 г. е професор в областта на метрологията и метрологичното осигуряване. От 1999 г. проф. д-р инж. Железаров е ръководител на Българо-германски институт по управление на качеството и промишлен мениджмънт. През периода от 2012 г. до 2019 г. е Заместник-ректор на Технически университет – Габрово.

 

Екипът на Инженер.БГ ООД пожелава много успех на новото ръководство на университета!

 

Повече информация за Технически университет – Габрово, както и за новите проекти и инициативи на учебното заведение, бихте могли да намерите в микросайта в Борса.bg.

 

Източник на снимковия материал: ТУ-Габрово