Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

СФ на СУ проведе дискусионен форум за въглеродна грамотност 11.11.2022 г.

В Стопанския факултет на Софийския университет (СФ на СУ) бе проведена  серия от дискусионни срещи по проект „Въглеродна грамотност 2.0”, научи Борса.bg от учебното заведение. Събитието бе на 9 ноември с начален час 15:00 ч. Участниците в дискусиите коментираха въглеродното ограмотяване на различни социални групи, предприети и бъдещи инициативи с фокус въглеродната неутралност, въвеждането на различни инструменти за измерване и планиране на индивидуалния и общ въглероден бюджет. 

 

 

На фокус бяха и темите за начините и ангажиментите на хората, за пътя на нашата столица към намаляване на въглеродния отпечатък и постигане на въглеродна неутралност. 

 

Във форума се включиха експерти в областта, университетски преподаватели и граждански активисти. 

 

Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община – Програма „Европа“ 2022 от фондация „Каузи“ в партньорство със Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

 

Повече информация за Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, както и за новите проекти и инициативи на учебното заведение, бихте могли да намерите в микросайта в Борса.bg.

 

Източник на снимковия материал: СФ на СУ