Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

Студенти от ХТМУ посетиха производствената база на Неохим 05.08.2022 г.

Студенти от Химикотехнологичния и металургичен университет (ХТМУ) гр. София се запознаха с производствените мощности за минерални торове, неорганични и органични химически продукти във фирма Неохим, научи Борса.bg. Посещението е част от практиката на студентите от специалност „Химично инженерство“ и се осъществи благодарение на добрите партньорски отношения между дружеството и висшето учебно заведение.  

 

 

Възпитаниците на университета посетиха цеха за производство на амоняк, където се запознаха с технологията за производство на амониев нитрат от инженера по химични процеси Димитър Петров.

 

Инж. Мария Хубенова, ръководител на лаборатория „Екология“, сподели със студентите на ХТМУ част от своя опит по вземането на проби от води, както и информация за основните показатели при определяне качеството на питейната вода, информация за източниците на отпадъчна вода и замърсителите.

 

А инж. Снежана Делчева, ръководител на отдел „Технически и качествен контрол“, демонстрира пред бъдещите си колеги обобщение на химичните процеси, извършвани във фирмата. Също така представи видовете лаборатории и анализите, които се извършват в тях.

 

Бъдещите специалисти в областта получиха и подаръци от домакините.

 

Повече информация за Химикотехнологичен и металургичен университет (ХТМУ), както и за новите проекти и инициативи на учебното заведение, бихте могли да намерите в микросайта в Борса.bg.

 

Източник на снимковия материал: Неохим