Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

Студенти от ВТУ „Тодор Каблешков” посетиха новостроящ се тунел 18.11.2022 г.

Студентите от бакалавърската и магистърската специалност „Транспортно строителство“ на Висше Транспортно училище (ВТУ) „Тодор Каблешков” , посетиха новостроящия се тунел № 2 по железопътната линия София-Пловдив, жп участък Елин Пелин-Костенец. Студентите бяха под ръководството на преподаватели от катедра „Транспортно строителство и съоръжения“, научи Борса.bg от учебното заведение.

 

 

Преди да посетят обекта, на специалните гости бе проведен подробен  инструктаж с оглед на безопасността по време на посещението в тунела край Вакарел. 

 

Също така възпитаниците научиха повече за метода на строителство, технологията на изпълнение, използваните крепежни конструкции за укрепване на тунелния изкоп, геологията на масива, измерването на деформации, изпълнението на порталите, вентилацията по време на строителство и др.

 

Студентите проявиха интерес и зададоха допълнителни въпроси, които предизвикаха важни дискусии.

Възпитаниците на ВТУ „Тодор Каблешков“ получиха покана за практическо обучение на строителния обект, а също така се запознаха и с възможностите за започване на работа в строителния бранш.

 

Източник на снимковия материал: ВТУ „Тодор Каблешков”