Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

Стартира Лятната академия на Фесто Производство 17.07.2019 г.

С началото на месец юли започна и третото издание на Лятната академия на Фесто Производство. Академията предоставя възможност за лятна заетост на младежи в отделите „Материално стопанство и закупуване“, „Електроника и задвижвания“, „Позиционни сензори и кабели“ в базата на предприятието в София, както и „Производство на инструменти и детайли“ в гр. СмолянСвоя летен стаж стартираха вече над 60 възпитаници на Софийска професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов“, съобщиха за Борса.bg от компанията.

 

 

„Стажовете са вашият шанс да се запознаете с производството отблизо. За три десетилетия Фесто Производство затвърди позициите си у нас, а постоянният прогрес е неразделна част културата на нашата компанията“, заяви Георги Атанасов – управител на Фесто Производство при посрещането на новите стажанти. Той пожела на младите специалисти да бъдат внимателни и стриктни в работата си.

 

Деница Борисова, ръководител на отдел „Човешки ресурси и правен“ увери учениците, че компанията е място с установени традиции, но същевременно се развива с ритъма на съвременните технологични тенденции. Борисова допълни, че Фесто Производство предоставя комфортни условия на труд и шанс за професионално израстване.

 

Сред стажантите във Фесто Производство тази година са и италианските ученици Микеле и Фредерико, обучаващи се в специалност „Електроника“. Въпреки краткия си престой у нас, те вече знаят някои български думи. Момчетата не крият своя ентусиазъм от придобития опит до момента в завода на Фесто Производство. Впечатлени са от предоставената им възможност да се запознаят с иновативни техники, сред които са моделът „Кайзен“ и системата за Т-карти, позволяваща на всеки да даде своята обратна връзка и препоръки. Италианските ученици посочват като забележително и прилагането на теоретичните си знания в реална практическа среда, в отдел „Електроника и задвижвания“, след преминатите обучителни занимания в рамките на стажа. Младежите отбелязаха, че освен професионални умения, са развили и личностни компетенции и виждат приноса си в общия работен процес, оценявайки подкрепата и знанията, които получават от екипа на Фесто Производство.

 

За италианските ученици предстои и нещо любопитно – да се докоснат до магията на българския фолклорен танц!

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции във Фесто Производство ЕООД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Фесто Производство