Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

Стартира конкурсът за именни стипендии на Фондация „Еврика“ 09.09.2019 г.

За седемнадесета поредна година Фондация „Еврика“ стартира своята традиционна конкурсна програма и ще определи студентите, които ще получават именни стипендии в размер на 2 300 лв. годишно за учебната 2019-2020 година, научи Борса.bg от организаторите на програмата. Годишните стипендии носят имената на изтъкнати български учени и общественици, оставили ярка диря в основни направления на развитието на науката и техниката.

 

 

Студентите ще получават финансова помощ в десет традиционни области, а за първи път тази година ще бъде отпусната стипендия и за още един носител на специална стипендия: „Акад. Александър Теодоров – Балан“ за студент по българска филология и литература.

 

Право на кандидатстване за стипендия имат всички български студенти в български университети, завършили най-малко втори курс от обучението си с успех по учебни години, не по-малък от „Много добър“ (5.00).

 

Крайният срок за подаване на документи е 15 октомври 2019 г.

 

Най-добрите кандидати по документи ще бъдат поканени на среща-разговор със специализирано жури, което окончателно ще се произнесе за съответните носители на десетте именни стипендии и стипендията „Акад. Александър Теодоров – Балан“.

 

Повече информация можете да откриете ТУК.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com