Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

Стартира Архитектурно-строителна работилница за деца 31.05.2019 г.

На 1 юни в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе стартира проект „Архитектурно-строителна работилница за деца. От играта към знанието“, съобщиха за Борса.bg от ръководството на библиотеката. Проектът е насочен към деца между 8 и 12 годишна възраст, а основната му цел е развитието на въображението и креативността, разгръщане на личностния потенциал, както и кариерно ориентиране и осъзнат избор на бъдеща професия. Чрез игри и практически занимания децата ще се запознаят с професии в областта на архитектурата и строителството.

 

 

Лятната Архитектурно-строителна работилница с две ателиета – „Млад архитект” и „Строя, играя, зная” ще бъде активна в периода юни-август. Децата ще могат да се запознаят с историята на архитектурата, а също така ще имат възможността да създадат свои проекти, експериментирайки с различни техники и материали. Участниците ще се срещнат с емблематични за гр. Русе сгради и ще представят своята визия за бъдещето на града.

 

През септември реализацията на проекта ще продължи с четири съботни ателиета. Утвърдени специалисти ще запознаят децата със своите професии, сред които геодезист, интериорен и ландшафтен дизайнер, специалист в областта на 3D визуализацията и технологиите и както и професии като кофражист, зидар, бояджия и др.

 

Проектът се осъществява в партньорство с ученици и преподаватели от Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев” – Русе и Сдружение „Културни пространства” и се финансира по програма „Знание и растеж“ от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и с подкрепата на фондация „Еконт“.

 

Източник на снимковия материал: Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе