Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

Стани стипендиант на АББ България 14.03.2019 г.

Технологичният лидер АББ България, част от от мултинационалния гигант ABB Group, и тази година продължава със силната си подкрепа към младите студенти и специалисти чрез своята фондация „Юрген Дорман“. Компанията, специализирана в дигиталните технологии за промишлеността, предоставя стипендии на студенти, показали високи академични постижения, които се нуждаят от финансова подкрепа, за да да продължат обучението си, съобщиха за Борса.bg от българското дружество.

 

 

Стойността на стипендията, която отпускат от АББ България е 5 860 лв. годишно и еднократна парична помощ през първата година в размер на 900 лв. за закупуване на компютър. Продължителността на финансовата подкрепа е с максимален срок от 5 учебни години, като всяка следваща година се продължава на база академичен успех, доход и представяне на стипендианта.

 

Освен финансовата помощ, всеки стипендиант получава и други привилегии – за него ще отговаря личен ментор от компанията, ще има възможност за летен стаж в АББ България, опция за участие в Международната среща на стипендиантите на АBB в Швейцария, която се провежда на всеки две години, както и безплатен онлайн курс по английски.

 

У нас АББ България си партнира с Технически университет – София и филиала му в Пловдив. Изискванията, нужни за кандидатстване, са да си студент в редовна форма на обучение в определени факултети на техническите университети, да си с общ успех от зимен семестър 2018/2019 равен или по-висок от „Мн.добър“ (4.50) и общият брутен доход на твоите родители да е по-нисък или равен на 2 720 лв. месечно.

 

Всеки студент, който отговаря на условията и желае да стане част от стипендиантската програма на компанията, може да изпрати своите документи до 12 април 2019 г. 

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в АББ България ЕООД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg