Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

Спечели годишна стипендия от ТУ-София 07.05.2019 г.

По случай Националния празник на Република България – 3 март, възпитаник на Техническия университет – София, предоставя възможност на амбициозен младеж да спечели годишна стипендия в размер на 5000 лв. под името „Обучавам се в ТУ-София, за да се реализирам в България". Инициативата е част от кампанията „Ако си дал, не си живял напразно...”, информираха за Борса.bg от учебното заведение.

 

 

Стипендията е предназначена за студент от машиностроителна специалност в ТУ-София. От кандидатите се изисква да са в редовна форма на обучение, 3-ти курс и да са с общ среден успех „Мн. добър“ (5.00) за предходната година.

 

„Всеки студент, който желае да се реализира в направлението, по което се обучава, по време и след завършване на образованието си, ще има обвързваща възможност в рамките на пет години да бъде част от екип на съответна компания по негов избор и задължително действаща на територията на България”, допълниха от ТУ-София.

 

Документите, които се изискват за участие, са заявление от студента, придружено с мотивационно писмо, служебна бележка от университета с информация за общ среден успех, както и копия на сертификати от обучения, грамоти от състезания/олимпиади и др.

 

Срокът за кандидатстване е до 24 май 2019 г. в център „Кариера и възпитаници (алумни)” на ТУ-София.

 

Повече информация за инициативата можете да намерите ТУК.

 

Източник на снимковия материал: ТУ-София