Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

СПГЕ „Джон Атанасов“ участва в проект „Do Well Science“ 09.08.2019 г.

Софийска професионална гимназия по електроника (СПГЕ) „Джон Атанасов“ е партньор в международния проект „Do Well Science” по програмата „Еразъм+“, информираха за Борса.bg от учебното заведение. Проектът е насочен към учителите и учениците от средните училища и цели да повиши знанията и уменията на младежите в областта на математиката и природните науки.

 

 

Основната дейност в проекта е създаването на пакет, който включва над 200 упражнения по природни науки и математика на английски и български език, изработени от 30 учители от страните партньори в програмата. Гимназията по електроника участва в изработването на 40 упражнения.

 

В началото на месец юли т.г. проектът и платформата за обучение са представени пред повече от 50 учители, директори, представители на бизнеса, научни работници в Българска академия на науките (БАН) и представители на Министерство на образованието и науката (МОН). Създаден е и наръчник по иновативна педагогика в съдържанието на STEM, който предстои да излезе на български език.

 

Повече информация за проекта бихте могли да научите ТУК.

 

Източник на снимковия материал: СПГЕ „Джон Атанасов“