Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

СИАД България се включи в Деня на малките и средни предприятия 27.11.2019 г.

На 15 ноември 2019 г. се състоя Ден на малките и средни предприятия (PMI Day), научи Борса.bg. Фирма СИАД България за втора поредна година взе участие в инициативата, чийто организатор е Конфиндустрия – най-голямата индустриална организация в Италия.

 

 

От 5 години насам Денят на малките и средни предприятия се провежда и в България. В рамките на събитието се организират срещи за ученици от професионални гимназии с компании и организации, които да представят процесите в производството на техните продукти. А целта е младежите да се доближат максимално до бизнеса и индустрията.

 

Тази година учениците от 11-ти клас на Професионалната гимназия по екология и биотехнологии „Проф. д-р Асен Златаров“ се запознаха и с проекти на партньорите на СИАД България – Тъканна банка „БулГен“ и Медицински комплекс „Д-р Щерев“.

 

Учениците имаха възможността да видят продуктите на СИАД България и процеса им на производство, модерните тенденции в областта на репродуктивната медицина и съхранението на стволови клетки, ембриони и биологичен материал в течен азот, както и технологиите в криобанкирането, които СИАД България внедрява в Тъканна банка „БулГен“.

 

На всички гимназисти, които се включиха в Деня на малките и средни предприятия, бяха връчени и сертификати.

 

Източник на снимковия материал: СИАД България